Obsesiv-compulsiv. CFR – FCSB 1-1

Foto: Dan Bodea

CFR și FCSB au terminat la egalitate scor 1-1 meciul din cadrul etapei a VIII-a din Liga 1. Echipele care și-au disputat ultimul titlu de campioană, și principalele candidate la trofeul ediției 2018/2019 nu au trecut nici de această dată de ”blestemul” rezultatului de egalitate. Roș-albaștrii au înscris după o gafă monumentală a internaționalului maghiar adam Lang, gazdele au egalat dintr-o poziție suspectă de offside.

În debutul partidei s-au plătit niște polițe. Alexandru Stan și Camora trebuiau eliminați după intrări peste limita regulamentului. Coman a avut prima ocazie a meciului în minutul 10. A rămas singur cu arlauskis, după o pasă excelentă a lui Gnohere, dar atacantul oaspeților a rămas fără aer în piept și fără idei. A tras slab în portarul CFR-ului. Jucătorii ambelor echipe s-au întrecut în gafe de începători.

Bălașa a fost aproape să-i dea o pasă decisivă lui Țucudean (min. 16), dar Bălgrădean a fost mai iute. Câteva zeci de secunde mai târziu fundașii centrali ai lui Dică l-au lăsat liber în careu pe Djokovic, dar sârbul a trimis puțin pe deasupra porții. În minutul 23 a fost rândul lui Lang să-i dea o pasă de geniu lui Coman și FCSB a trecut în avantaj pe tabela de marcaj. Mihai Roman (min. 32) și Harlem Gnohere (min. 33) i-au testat reflexele lui Arlauskis, însă portarul CFR-ului și-a ținut echipa în meci cu intervențiile sale.

Înainte de pauză Djokovic a șutat violent din afara careului și l-a obligat pe Bălgrădean să boxeze mingea. N-au trecut nici trei minute de joc de la reluare și Țucudean avea să egaleze. Camora a executat o lovitură liberă, Djokovic a păcălit vigilența arbitrului asistent și a defensivei roș-albastre, a trimis periculos cu capul, Bălgrădean a respins în lateral și golgheterul CFR-ului a îndeplinit o simplă formalitate. Inexistent până la partida cu FCSB, Males a prins și el un șut frums, dar Bălgrădean a fost la post.

În minutul 70 același portar al FCSB a avut intervenția meciului. A scos de la rădăcina barei o minge pe care Alexandru Stana a trimis-o nefericit spre propria-i poartă. Finalul întâlnirii a fost a lui Moruțan. Când niciunul dintr fotbaliștii de pe teren nu mai credeau în victorie, mijlocașul oaspeților a luat o acțiune pe cont propriu și a șutat puternic, însă reflexul lui Arlauskis a păstrat tabela nemodificată. Tot Moruțan avea să fie servit ideal de Gnohere, dar a obținut doar un corner și meciul s-a terminat, cum altfel 1-1.

Este a cincea partidă consecutivă între cele două formații care se termină obsesiv cu scorul de 1-1. ”Eu mi-am făcut munca aici, dovadă că grupul vrea să-și îmbunătățească jocul. Jucătorii au fost profesioniști 100%. E foarte ușor să se vorbească urât de cineva, dar e foarte ușor să se vorbească și de bine. Mi-ar plăcea să existe mai mult respect pentru munca pe care am făcut-o aici, pentru că ea vorbește de la sine”, a răbufnit la finalul partidei antrenorul Antonio Conceicao. FCSB rămâne lider în Liga 1 cu 15 puncte, CFR a urcat, temporar, pe locul 5, cu 13 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu