O singură victorie pentru echipele clujene de volei la reluarea campionatului

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Universitatea Cluj a obținut singura victorie în cele patru meciuri disputate de echipele clujene de volei la sfârșitul săptămânii trecute, în turneele organizate de Federația Română de profil, primele din partea a doua a sezonului regulat al Diviziei A1. Universitarii s-au impus în primul meci al turneului de la Baia Mare, scor 3-2 la seturi, în fața formației CSU Știința București.

Clujenii au obținut al șaselea succes stagional reeditând victoria din turul campionatului, când s-au impus cu același scor. Universitatea a condus cu 2-0 la seturi, dar tehnicianul bucureștenilor a citit jocul alb-negrilor și a schimbat inspirat, un pic prea târziu pentru a schimba soarta rezultatului final. Pe de altă parte jucătorii Universității au avut un plus de experiență care s-a dovedit decisiv în întâlnirea cu CSU Știința București.

Clujenii nu au făcut un meci rău nici împotriva gazdelor de la Explorări Baia Mare. Au pierdut primul set cu 28-30 și pe cel de al doilea cu 22-25. Alb-negrii și-au adjudecat setul al treilea, scor 25-15, dar nu au mai avut inspirația necesară pentru a se menține în meci până în decisiv. Maramureșenii și-au adjudecat setul patru cu 25-13 și ”U” Cluj are linia de clasament perfect echilibrată cu 6 victorii și tot atâtea înfrângeri.

Cealaltă echipă clujeană, Unirea Dej a pierdut ambele înfruntări din turneul de la Galați. În prima partidă uniriștii au cedat cu 0-3 la seturi întâlnirea cu SCM Zalău (19-25, 17-25 și 16-25), pentru ca a doua zi, duminică, să cedeze cu același scor, 0-3 la seturi, în fața gazdelor de la Arcada Galați 14-25, 13-25 și 20-25).

În urma acestor rezultate Universitatea Cluj se menține pe poziția a 7-a a clasamentului Diviziei A1, cu 16 puncte, fiind devansată de Unirea Dej, locul 6, cu 17 puncte. Următoarele turnee vor avea loc în a doua jumătate a lunii februarie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu