O ghaneză și o rusoaică vor juca pentru Olimpia Cluj

Priscilla Hagan și Ekaterina Ulasevich, ultimele noutăți de la Olimpia Cluj (sursa foto: olimpiacluj.ro)

Olimpia Cluj, multipla campioană a României la fotbal feminin, a legitimat două fotbaliste străine în ultima zi de transferuri. Este vorba despre Priscilla Hagan din Ghana, care joacă atacant și de portarul Ekaterina Ulasevich din Rusia. Mutări mai mult decât necesare după ce portărița americană, Jillian McVicker a semnat cu Ungmennafélag Selfoss din Islanda, iar cealaltă fotbalistă din SUA, Hannah Leinert, ar mai putea reveni abia în vară la Olimpia.

Întăriri pentru Liga Campionilor
În vârstă de 22 de ani, Priscila Hagan a mai jucat la echipe din țara sa natală, dar și la echipe din Cehia și Elveția, și a efectuat deja primele antrenamente cu noua sa echipă. “Mi-am dorit mult să fac performanță și acest lucru este mai presus de orice avantaj financiar. Din acest motiv am acceptat imediat propunerea celor de la Olimpia. Sunt pentru prima dată în România, totul este nou pentru mine, practic încep o nouă viață” a comentat Priscilla Hagan pentru olimpiacluj.ro. 

Ekaterina Ulasevich are 27 de ani, și va ajunge la Cluj în jurul datei de 10 martie 2018. A jucat la mai multe echipe din Rusia, printre care și Rossiyanka, fosta adversară a echipei Clujana Cluj, în Liga Campionilor (anii 2006 și 2007), iar ultima dată a apărat poarta grupării Besiktas Istanbul din Turcia. “Mă bucur foarte mult că am ales să joc la Olimpia Cluj. Sper să pot ajuta echipa, eu voi da tot ce am mai bun ca să-mi ajut coechipierele și sper ca și ele să facă la fel. Abia aștept să ajung în România și să mă alătur lotului” a declarat Ekaterina Ulasevih, pentru site-ul oficial al campionaei României. 

Priscilla Hagan este a doua fotbalistă din Africa venită la Olimpia Cluj, după Christine Manie Patiance din Camerun, în vreme ce Ekaterina Ulasevih este prima fotbalistă din Rusia care va juca la Olimpia. Până acum, în fotbalul feminin clujean au evoluat opt straniere: una la Clujana, Hanna Reem (SUA), șapte pentru Olimpia – Christine Manie Patiance (Camerun), Elisabete Carneiro Botica (Portugalia), Vago Fanny, Pinczi Anita (ambele, Ungaria), Jillian McVicker, Hannah Leinert, Emily Richardson (toate trei din SUA).

Au căutare în Europa
Jucătoarele Olimpiei Cluj sunt tot mai căutate în campionatele tari ale Europei. De șapte ori campioană consecutivă a României, Olimpia se pregătește să triumfe pentru a opta oară la rând în întrecerea internă, iar jucătoarele formate de Mirel Albon au ”lipici” la fotbalul mare de pe Bătrânul continent. Considerată una dintre cele mai bune jucătoare din România, mijlocaşul Ştefania Vătafu a semnat cu UDG Tenerife Egatesa, din prima ligă a Spaniei. ”Sunt foarte fericită pentru această oportunitate.

Foto: Dan Bodea

Este o experienţă nouă pentru mine şi, în acelaşi timp, o provocare, pentru că liga spaniolă este una foarte puternică. Voi face tot posibilul pentru a-mi ajuta noua echipa, dar rămân cu sufletul lângă Olimpia Cluj și echipa națională a României”, a spus Ştefania Vătafu. O altă internațională a ales să evolueze în străinătate după ce a cucerit tot ce putea cuceri cu Olimpia Cluj. Mijlocașul Adina Giurgiu are 23 de ani și bucură de prima experiență peste hotare, după nouă trofee cucerite cu Olimpia din 2011 încoace.

Internațională de senioare din 2013, Adina Giurgiu va evolua în prima fază sub formă de împrumut, până în vară, la gruparea italiană Sassuolo. Cea de a treia, dar nu cea din urmă, este Alexandra Dunca. Aceasta a semnat cu campioana Austriei, FC Sankt Polten.

10 fotbaliste din afara României au evoluat de-a lungul timpului pentru echipele clujene de fotbal feminin (aici le includem și pe cele două noi achiziții, Priscilla Hagan și Ekaterina Ulasevich)

Distribuie:

Postaţi un comentariu