Nu e păcăleală, 1 aprilie e ziua în care se decide soarta fotbalului

Sursa foto: frf.ro

Conducătorii UEFA și reprezentanții celor 55 de federații afiliate la forul european de fotbal vor avea miercuri, 1 aprilie, o videoconferință programată la ora 13:00, în care se vor discuta situația fotbalului continental. Reprogramarea tuturor partidelor din cupele europene și barajelor din Liga Națiunilor, dar și situația campionatelor interne patronate de federațiile afiliate la UEFA sunt subiectele fierbinți ale reuniunii UEFA.

Președintele forului european, Aleksander Ceferin, a declarat recent că este foarte posibil ca sezonul în curs, atât la nivel de cupe europene, cât și în ceea ce privește ligile naționale, să nu fie finalizat din cauza pandemiei de COVID-19, dacă meciurile nu vor fi reluate cel târziu la finalul lunii iunie.

„Nimeni nu știe cum se va termina pandemia. Noi avem planurile A, B și C: să reîncepem la jumătatea lunii mai, în iunie sau la finalul lui iunie. Dacă nu vom putea să o facem, sezonul probabil va fi pierdut. De asemenea, există posibilitatea să terminăm acest sezon la începutul celui următor, care ar urma să fie amânat și să înceapă un pic mai târziu. Vom vedea care este cea mai bună soluție pentru toată lumea”, a declarat Ceferin.

Șeful UEFA a mai spus că, deși există câteva scenarii de luat în calcul, nu poate garanta că este posibil ca sezonul în curs să se încheie, totul depinzând de evoluția pandemiei. Practic, Ceferin a lăsat să se înțeleagă că, în cazul în care pauza competițională se va prelungii prea mult, federațiile pot decide modalitatea de încheiere a competițiilor interne.

„În acest moment nu știm nici măcar dacă se vor relua campionatele interne, cu sau fără fani. Dacă nu există alternative, ar fi totuși mai bine să se încheie campionatele. Criza lovește și cluburile, și investitorii, și e clar că nimic nu va mai fi ca înainte după acest an teribil”, a punctat Ceferin.

În perspectiva videoconferinței de miercuri, Federația Română de Fotbal a făcut publice propunerile pe care le va expune la această ședință. Concret, oficialii FRF vor propune extinderea termenului de 30 iunie, cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne (la toate nivelurile).

Termenul stabilit în prezent ca fiind cel mai apropiat pentru reluarea competițiilor fotbalistice din România este 16 mai 2020, dacă situația privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăți la nivel național.

Temele abordate în cadrul videoconferinței UEFA din 1 aprilie sunt:
– meciurile echipelor naționale programate în iunie
– competițiile europene intercluburi – posibilitățile de a le încheia pe cele din actualul sezon și impactul asupra celor din sezonul viitor
– situația contractuală a fotbaliștilor și perioadele de transfer
– licența UEFA și fair-play-ul financiar
– preliminarii EURO feminin
– preliminarii EURO U21
– situația din fiecare țară în ceea ce privește competițiile naționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu