Noul căpitan al echipei feminine de tenis de câmp a României a confirmat prezența Simonei Halep la Cluj-Napoca

Simona Halep_DB
Foto: Dan Bodea

Monica Niculescu, noul căpitan al echipei de Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), a României a anunțat componența lotului care va înfrunta Italia în play-off-ul Grupei Mondiale. A confirmat prezența Simona Halep, dar a și renunțat la câteva jucătoare importante.

Echipele feminine de tenis ale României și Italiei se vor întâlni în perioada 16-17 aprilie, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, după două amânări. Inițial, întâlnirea era programată în luna aprilie 2020, dar a fost reproramată din cauza pandemiei de coronavirus pentru perioada 5-6 februarie 2021, când, din aceleași motive nu s-a putut organiza.

Dacă Simona Halep și-a respectat promisiunea făcută fanilor și va evolua la Cluj-Napoca, Jaqueline Cristian (144 WTA) și Irina Begu vor fi marile absente ale întâlnirii dintre România și Italia. Decizia de a nu le convoca îi aparține Monicăi Niclescu și este surprinzătoare.

Jaqueline Cristian traversează o perioadă bună, iar Begu (nr. 74 WTA), este una dintre cele mai experimentate jucătoare române din circuitul mondial. Nu au fost convocate nici Raluca Olaru, campioană la Sankt Petersburg, nici Ana Bogdan (100 WTA). Acestora li se adaugă Sorana Cârstea, însă, în cazul ei, jucătoarea a anunțat de mai multă vreme că se retrage din echipa națională.

Astfel, alături de Simona Halep, la întâlnirea de la Cluj-Napoca vor mai participa Patricia Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA) și Mihaela Buzărnescu (136 WTA). Noul căpitan al echipei României de tenis de câmp, Monica Niclescu, va participa la întâlnirea din play-off-ul Grupei Mondiale în calitate de căpitan-jucător, anunțând că va intra pe teren dacă situația o va impune.

De-a lungul timpului, România și Italia s-au duelat de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru sportivele din peninsulă. Prima înfruntare a avut loc în 1972, în turul doi din Grupa Mondială, și s-a încheiat cu victoria Italiei, scor 2-1.

Singura victorie a tricolorelor s-a consemnat în 1978, în turul I din Grupa Mondială, scor 2-1. Cele două reprezentative s-a întâlnit ultima oară în 1997, în turul I, Grupa I a zonei Europa/Africa, victoria revenind italiencelor cu 2-1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu