Nimic la 1! ”U” Cluj – ASU Poli Timișoara 0-1

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj și-a reluat seria meciurilor lamentabile, la chiar primul joc disputat pe teren propriu în actualul campionat. Trupa lui Adrian Falub a pierdut la limită meciul cu ASU Poli Timișoara, scor 0-1, la capătul unei partide în care marile ocazii au lipsit cu desăvârșire pentru alb-negrii, în timpul regulamentar de joc.

Până la urmă, cele mai importante lucruri care s-au întâmplat au fost apariția pe gazon a căpitanului Gabriel Tamaș, acesta evoluând în ciuda faptului că are un menisc rupt, iar marți este programat pentru operație, și execuția din repriza a doua a lui Popovici, cel care avea să marcheze unicul gol al meciului.

Oaspeții au irosit o primă oportunitate în minutul 13, după o pătrundere a lui Axente, care a pasat mult prea târziu pentru Popovici și Muțiu a reținut în doi timpi. Dorin Goga și-a încercat și el șansa, în două rânduri, dar execuțiile au fost slabe și prima repriză s-a încheiat dezamăgitor pentru ambele oponente.

În repriza a doua Universitatea a dat senzația că stăpânește cumva jocul, dar ocaziile nu s-au arătat la poarta lui Borbei. De partea cealaltă, ASU nu a mai reușit să lege mai mult de două pase amplificând și mai mult ideea de neputință. Când nici jucătorii de pe teren nu mai credeau că se va marca, Popovici a executat magistral o lovitură liberă (min. 70), de la aproximativ 30 de metri și l-a învins pe Muțiu.

Portarul Universității a fost aproape de o gafă uriașă (min. 73) după o pasă acasă a lui Mânerean. Muțiu a fost neglijent și a lipsit doar un lat de palmă ca mingea să intre în propria poartă. Nici aparițiile pe teren ale lui Gavra și Golan nu au adus nimic pozitiv pe faza ofensivă. De partea cealaltă Plazonja a centrat ideal pentru Axente, în gura porții, dar atacantul bănățenilor a ratat întâlnirea cu mingea (min. 80).

În minutul 90+1 Gabi Tamaș a avut șansa de a-și salva echipa, dar a reacționat cu întârziere la un balon centrat din corner și execuția căpitanului Universității a trimis mingea peste poarta lui Borbei. Goalkeeperul lui Poli a avut câteva zeci de secunde mai târziu o intervenție formidabilă la șutul lui Goga de la marginea careului. S-a terminat 0-1 și pentru ”U” acesta pare să fie doar primul eșec dintr-o serie lungă, în noul campionat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu