Naționala de volei feminin a României debutează vineri, la Cluj-Napoca, în Golden League

România va disputa la sfârșitul acestei săptămâni primele meciuri oficiale după aproape doi ani. Primul turneu din Golden League va avea loc de vineri până duminică la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.

„Tricolorele” fac parte din Grupa A, adversare urmând să-i fie Franța, Azerbaidjan și Spania, toate trei calificate la turneul final al Campionatului European. În ultimele zile, naționala României a susținut trei partide de verificare cu selecționata din Azerbaidjan, toate meciurile fiind câștigate cu scorul de 3-0 de „Tricolore”.

Prima clasată se califică în turneul Final Four
Anul acesta, din cauza pandemiei, sistemul de disputare al competiției este unul modificat, etapele tur-retur fiind înlocuite cu două turnee. Dacă primul se desfășoară la Cluj-Napoca, cel de-al doilea va avea loc în Franța, peste o săptămână.

Echipa clasată pe primul loc se va califica la turneul Final Four, care va avea loc
la Ruse, în Bulgaria, în zilele de 19 și 20 iunie. Pentru această competiție, care reprezintă o avanpremieră pentru turneul final al Campionatului European ce va fi organizat și de Cluj-Napoca (16-25 august), selecționerul italian Luciano Pedulla a avut la dispoziție un lot care combină experiența cu elanul tinereții unor jucătoare aflate la debutul în naționala de senioare.

Programul turneului de la Cluj-Napoca
Vineri, 28 mai
17.00 România – Franța
20.00 Spania – Azerbaidjan
Sâmbătă, 29 mai
17.00 Azerbaidjan – România
20.00 Spania – Franța
Duminică, 30 mai
17.00 România – Spania
20.00 Franța – Azerbaidjan

Toate meciurile României vor fi transmise în direct la TVR 3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu