Multe schimbări, prea puține idei. ”U” a clacat la Reșița

Foto: Dan Bodea (arhivă)

S-a dat startul în noul sezon de Liga 2, iar CSM Reșița și-a făcut cadou victoria în fața Universității Cluj, la revenirea în eșalonul secund. Doar primele minute au fost de tatonare, după care „Șepcile roșii” au încercat să dea senzația că numele este suficient pentru a-și adjudeca prima victorie din noul campionat.

Gazdele și-au arătat intențiile ofensive după doar 6 minute. Ene a pătruns în careu, a șutat tare, dar Bozoancă a fost la post. Gavra a ratat din 6 metri (min. 13), deși lovitura de cap a avut forță, nu a avut direcția bună. Scorul a fost deschis de Ehmann (min. 34), care a reluat cu latul un balon centrat la colțul lung, care a depășit întreaga apărare a lui ”U”. Nici măcar Firmino, care s-a apărat pe linia porții nu a reușit să evite înscrierea golului.

Florescu a replicat imediat. A șutat frumos, dar Zimmermann a avut o intervenție spectaculoasă și eficientă. În minutul 36 Ene a profitat de o greșeală a lui Kay, a fost faultat în suprafața de pedeapsă, dar centralul întâlnirii a mutat infracțiunea câțiva metri mai în spate. Kay a fost eliminat, pentru fault în poziție de ultim apărător, dar gazdele au fost private de o lovitură de la 11 metri.

În debutul actului secund alb-negrii au ieșit mult mai motivați dar, lipsiți de idei fotbaliștii lui Cristi Dulca și Mircea Cojocaru nu și-au creat nicio ocazie cu adevărat importantă. Abia în minutul 61 Firmino l-a pus la grea încercare pe Zimmermann. Încă o dată portarul gazdelor și-a ținut echipa în joc. În minutul 74 s-a făcut 2-0 după un nou corner. Centrare în careul de 6 metri, de unde Bruno Vasiu a reluat fără speranțe pentru Dur-Bozoancă.

La adăpostul avantajului de pe tabelă gazdele au făcut pasul în spate și au ținut de rezultat până la final. Etapa viitoare Universitatea va primi vizita nou înființatei grupări Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Meciul se va disputa la sfârșitul săptămânii viitoare, la Târgu Mureș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu