Mult zgomot pentru nimic. Să înceapă jocurile!

Foto: Dan Bodea

Ediția 2019/2020 a Ligii 1 pornește la drum la sfârșitul acestei săptămâni. Nicio schimbare spectaculoasă nu s-a petrecut, deși a fost o vară fierbinte la propriu, iar rezultatele echipei naționale de tineret a României a aprins, la figurat, imaginația conducătorilor din fotbalul intern. Fie că ne referim la Gigi Becali, fie că e vorba despre Gică Hagi, sau Mihai Rotaru (finanțatorul Universității Craiova – n.a.), toți au visat să-și umple conturile în urma unor transferuri de răsunet.

Dar ce să vezi? Pașcanu e tot la Leicester, Roma rămâne doar un vis pentru Manea care a făcut cale întoarsă în Cipru, nici Denis Man, nici Florinel Coman (FCSB), nici Ianis Hagi (Viitorul) și nici Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) nu și-au pus semnătura pe vreun nou contract din occident. Sigur, în cazul lui Hagi cel mic e o chestiune de zile până când seniorul va obține garanții că Ianis va fi titular la noua echipă.

Despre sumele de zeci de milioane de euro … hai să nu exagerăm. Până la urmă poate că e mai bine că „vedetele” de la tineret au rămas în Liga 1 (fotbaliștii legitimați la echipe din campionatul intern). Cel puțin în aparență nădăjduim la un campionat măcar un pic mai spectaculos decât precedentul și la evoluții, ale celor amintiți mai sus, care să le aducă transferurile mult visate.

Semifinala de la europeanul din Italia și San Marino rămâne o performanță extraordinară pentru noi, nu și pentru vânătorii de talente din marile campionate de pe Bătrânul continent. Dintre cei consacrați doar Romario Benzar a prins transferul vieții la modesta Lecce, proaspăt promovată în Serie A. Denis Alibec nu este de interes nici măcar pentru campionatul Turciei, iar complicațiile medicale ale lui Țucudean le dau palpitații celor care și-ar fi dorit un golgheter veritabil în lot.

În altă ordine de idei Academica Clinceni a trecut examenele de la Comisia Juridică și de la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor și va evolua în Liga 1. Au fost totuși amendați, și ei și FCSB, pentru implicarea oficialilor roș-albaștrilor la gruparea ilfoveană. Practic FRF admite că FCSB și Academica sunt în culpă, ceea ce înseamnă că Dunărea Călărași sau Universitatea Cluj au fost nedreptățite.

Să revenim însă, la etapa inaugurală a sezonului 2019/2020. Aparent, capul de afiș al etapei este meciul dintre Viitorul Constanța și Dinamo. Dobrogenii au cucerit între timp și primul trofeu al sezonului, Supercupa. Dinamo, într-o perpetuă reorganizare, își anunță revenirea în prim-planul competiției interne cu transferuri de Liga 2. Mihnea Vlad – Turis Oltul Turnu Măgurele, Raul Negotei – Metaloglobus, Liviu Gheorghe – Sportul Snagov și Cătălin Straton – Dunărea Călărași, sunt noii idoli din Groapă. Să înceapă jocurile!

Etapa I
Vineri, 12 iulie
Voluntari – Sepsi OSK 18:30
Sâmbătă, 13 iulie
Astra – FC Botoșani 18:00
CFR – CSM Poli Iași 21:00
Duminică, 14 iulie
U Craiova – Academica 18:00
FCSB – Hermannstadt 21:00
Luni, 15 iulie
Gaz Metan – Chindia Târgoviște 18:00
FC Viitorul – Dinamo 21:00

Toate partidele vor fi transmise în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look TV.

Distribuie:

Postaţi un comentariu