Mirel Albon a „întors armele” și vrea să oprească supremația campioanei ”U” Olimpia

Foto: Dan Bodea

Antrenorul clujean de fotbal feminin, Mirel Albon, este noul coordonator al nou înființatei echipe Politehnica Timișoara. Omul care a adus fotbalul feminin în Cluj vrea să oprească supremația multiplei campioane ”U” Olimpia.

Cluburile Politehnica Timişoara şi Fortuna Becicherecu Mic au oficializat un nou parteneriat. Prin noua asociere, echipa din comuna timişeană, care a încheiat pe locul 4 campionatul 2020/2021 al Ligii 1 Feminin, va evolua din noul sezon sub egida Politehnicii, iar proiectul este coordonat de antrenorul Mirel Albon, cel mai titrat tehnician din fotbalul feminin românesc şi fost selecţioner al echipei naţionale.

„Vreau să spun că în momentul în care am fost contactat pentru a discuta despre acest proiect, am fost atras din prima clipă. La momentul respectiv aveam câteva discuţii cu echipe de afară, le-am sistat pe toate, pentru că mi se pare un lucru absolut deosebit ce se poate întâmpla aici. Timişoara este un oraş mai emancipat şi mai dezvoltat decât multe oraşe din România.

Politehnica Timişoara este un brand deosebit. Puteţi fi convinşi că mă voi implica 100% şi îmi voi pune toate cunoştinţele la bătaie şi energia pe care o am. Sunt foarte motivat după şase luni de pauză, să muncesc din nou şi să dezvoltăm fotbalul feminin în Timişoara şi în România.

Într-un timp, e foarte greu să spun cât de lung sau cât de scurt, aici la Timişoara se va cânta imnul pentru echipa campioană. Vrem să construim un club frumos, avem de partea noastră şi galeria, de asemenea vrem să construim şi o academie. Să oferim condiţii pentru toate fetele mici, din zonă şi apoi din ţară, care-şi doresc să facă fotbal într-un mediu organizat.

Sunt facilităţi şi condiţii în Timişoara deosebite. Într-un timp scurt ne vom câştiga proprii noştri suporteri, pentru că vom juca un fotbal plăcut. Am venit aici să câştigăm trofee şi să reuşim într-un timp cât mai scurt posibil să organizăm meciuri de Champions League la fotbal feminin la Timişoara”, a declarat Mirel Albon.

În sporturile de echipă practicate în România doar Mircea Lucescu îl depășește pe antrenorul clujean Mirel Albon, în ceea ce privește numărul de trofee câștigate, 35 pentru fostul selecționer al României, față de „numai 25” ale lui Mirel Albon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu