Ministrul Stroe militează pentru redeschiderea sălilor de sport și a anunțat ce competiții se reiau în viitorul apropiat. Copiii și juniorii pot reîncepe antrenamentele

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, ce federații sportive au depus cereri pentru repornirea activității. Federația Română de Fotbal a fost prima care a solicitat reluarea meciurilor după suspendarea competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că, Liga 1 va reporni în weekendul 13-14 iunie.

Celelalte federații care au solicitat ministerului reluarea activităților sunt cele de ciclism și automobilism. „Se pot relua competițiile sportive în aer liber și deja avem solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiții. Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, și cei de la ciclism, pe 2 iulie”, a dezvăluit ministrul Stroe.

Acesta a mai anunțat că și juniorii își pot relua pregătirile, însă în cazul lor e nevoie de acordul parental. Ionuț Stroe a vorbit și despre situația sporturilor de sală și făcut și un apel către autorități și administratorii bazelor sportive: „De pe 1 iunie, în România, se poate mai mult sport, însă, această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Apel meu este următorul: <<Deschideți sălile și bazele pentru sport!>>.

Există un interes de cum își pot relua juniorii antrenamentele. Se pot antrena individual în sală sau în aer liber sau în grupuri de 3 participanți. Cluburile și administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar să respecte condițiile din ordinul MTS.

Am creat un cadru legal, care acum e pe site-ul MTS, și trebuie doar să fie respectat. Ordinul comun al MTS și MS stabilește un cadru foarte bine definit, un volum de informații mare, pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament și competiții. Mingea e în terenul cluburilor sportive, organizatorii competițiilor și administratorii de baze sportive.

Sportivii de la sporturile în sală se pot antrena în sală, individual, dar respectând distanțarea și regula celor 7 metri pătrați. Se pot relua competițiile în aer liber, și la juniori, și la seniori, dar în anumite condiții. După ce este informat MTS și după o perioadă de pregătire. În plus, la copii și juniori trebuie acordul parental” a mai spus ministrul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu