Mihaela Buzărenscu, meci epic cu Martina Trevisan. România – Italia 0-2 (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) a fost învinsă de Martina Trevisan (99 WTA), scor 2-6, 6-2, 6-7, la capătul unui meci fantastic făcut de cele două jucătoare. Italia conduce astfel cu 2-0 la general în barajul de menținere în Grupa Mondială din Billie Jean King Cup.

După un prim set pierdut destul de ușor de sportiva din România (2-6), a urmat o evoluție extrem de solidă în actul secund pe care Miky l-a câștigat cu același scor cu care îl cedase pe primul (6-2). Decisivul a fost o încleștare în adevăratul sens al cuvântului.

Cele două sportive au fost pe rând la conducere, iar schimbările de situații de pe tabela de scor a făcut delegațiile celor două echipe să se transforme în veritabile brigăzi „ultras”. Căpitanul-jucător al României, Monica Niculescu a trăit la cote maxime schimburile de mingi, iar în teren, Mihaela Buzărnescu a făcut o incredibilă risipă de efort.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Românca a avut două mingi de meci, dar le-a irosit. Setul a intrat în tie-breack după trei ore de joc și oboseala și-a spus cuvântul. Buzărenescu a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a putea reveni pe teren, dar a strâns din dinți și a luptat până la capăt. A început cu dreptul în tie-breack, dar a greșit un lung de linie și s-a făcut 1-1.

Mihaela nu s-a lăsat copleșită nici de emoții, nici de oboseală, nici de durere și a furat serviciile adversarei pentru 3-1. A greșit din nou în momentele cheie și italianca a egalat la 3. Trevisan a reușit al treilea punct la rând și a trecut la conducere.

A urmat al patrulea și părea că meciul e pierdut, dar încă o dată Buzărnescu a reușit să întoarcă pentru 5-5. Italianca și-a fructificat, însă, ultimele două servicii din tie-breack și a adus al doilea punct pentru echipa Italiei.

Sâmbătă, confruntarea pentru menținerea în Grupa Mondială va continua cu partidele Irina Bara – Martina Trevisan, Elisabeta Cocciaretto – Mihaela Buzărnescu și, dacă va fi cazul, meciul de dublu dintre Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

Distribuie:

Postaţi un comentariu