Medalii de argint pentru tinerii baschetbaliști de la ”U”

Echipa masculină de baschet sub 20 de ani a CS Universitatea Cluj a cucerit medaliile de argint la turneul final găzduit zilele acestea de municipiul Ploiești. Băieții pregătiți de Florin Covaciu au avut un sezon fantastic, cu 12 victorii și zero înfrângeri, înaintea ultimului act pe care l-au disputat în compania formației CS Agronomia București.

Finala a fost una extrem de echilibrată, scorul, 42-34 pentru Agronomia (numărul foarte mic de puncte marcate de ambele oponente), ilustrează perfect încrâncenarea din teren. Nicio echipă nu a reușit să marcheze vreun coș de 3 puncte. Gruparea din Capitală a avut un avantaj de 7 puncte (22-15), anulat în sfertul al treilea de echipa lui Covaciu.

Până la urmă bucureștenii au gestionat mai bine ultimul parțial și și-au adjudecat medaliile și trofeul de campioni ai României. De partea cealaltă, pentru Universitatea Cluj această echipă ar putea reprezenta un nou început pentru baschetul masculin, iar Florin Covaciu ar putea în scurt timp să se lupte alături de băieții lui pentru revenirea echipei universitare în elita baschetului românesc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu