Meciul de rugby ”U” Cluj – SCM Timișoara, amânat de Coronavirus

Foto: Dan Bodea (arhivă)

A doua etapă din Cupa României de rugby, grupa A, avea programat meciul dintre Universitatea Cluj și SCM Timișoara. Partida urma să se dispute duminică în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, de la ora 11:00, însă va fi reprogramată, gruparea bănățeană anulându-și, sâmbătă dimineața, deplasarea spre Cluj-Napoca după ce mai mulți sportivi au acuzat simptome similare cu cele cauzate de COVID-19. Pe cale de consecință, oficialii vicecampioanei țării au anunțat federația de specialitate și conducerea clubului universitar solicitând reprogramarea jocului.

„În dimineața plecării programate la Cluj-Napoca sâmbătă, 2, septembrie – n.a.), pentru a disputa meciul de Cupa României, câțiva jucători ai echipei SCM Rugby Timișoara au anunțat anumite stări ce pot fi asociate cu simptomatologia asociată infectării cu virusul Covid 19.

Ținând cont că în zilele precedente un jucător (n.r. Mihai Lazăr) a avut rezultat pozitiv la testarea obișnuită a echipei, conducerea clubului s-a consultat cu personal medical din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, pentru a preveni dezvoltarea unui focar și pentru protejarea celorlalți competitori.

După aceste consultări, cu acordul federației Române de Rugby și a echipei din Cluj, s-a amânat meciul programat duminică, 27 septembrie, anulându-se deplasarea. În conformitate cu metodologia de testare, întregul lot a fost programat pentru a fi testat marți 29 septembrie”, a anunțat directorul clubului bănățean, Vasile Rușeț.

„Decizia vine după ce unul din jucătorii de la SCM Timișoara a fost testat pozitiv la COVID, iar alți câțiva componenți ai echipei, deși negativi la testare, prezintă simptome compatibile cu COVID-19. Hotărârea a fost luată punându-se pe primul plan sănătatea și siguranță jucătorilor și pentru a evita riscurile unei contaminări în masă a jucătorilor celor două formații”, a confirmat și Federația Română de Rugby pe Facebook. Meciul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

Reamintim că în ediția 2020 a Cupei României la rugby s-au înscris formații, acestea fiind împărțite în două grupe de câte trei echipe. Universitatea Cluj, SCM Timișoara și CSM Știința baia Mare fac parte din grupa A. În primul meci maramureșenii au trecut de ”U” cu scorul de 96 – 6. Primele două echipe din fiecare grupă se va califica în semifinale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu