Meciul CFR – FRF a intrat în prelungiri. TAS a suspendat interdicția la transferuri

Foto: Dan Bodea

Campioana Ligii 1, CFR Cluj, a mai obținut o jumătate de victorie la TAS în litigiul cu FRF. Zilele trecute la sediul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane au avut loc dezbaterile pe tema litigiului dintre clubul feroviar și Federația Română de Fotbal, iar la capătul audierilor, TAS a suspendat interdicția dictată împotriva CFR-ului, cu privire la posibilitatea de a efectua transferuri.

Dacă la jumătatea lunii ianuarie forul din Elveția a ridicat temporar interdicția la transferuri, de această dată penalitatea a fost suspendată, tot temporar, până la judecarea pe fond a cazului. Totodată s-a decis ca clubul clujean să fie monitorizat la sânge în perioada următoare, după ce tot TAS a reconfirmat că faptul că CFR Cluj a încălcat pragul de rentabilitate financiară.

Au liber la transferuri, dar în anumite condiții
Oficialii clubului CFR i-au convins pe magistrații Tribunalului de Arbitraj Sportiv că vor face tot ce le stă în putință pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare a clubului, iar TAS a decis suspendarea interdicției de a efectua transferuri.

Există însă, câteva aspecte la care feroviarii vor trebui trebui să fie extrem de atenți. TAS a anunțat că va urma o perioadă de monitorizare drastică a campioanei României, iar legitimarea jucătorilor U21 va fi prioritară, în conformitate cu politica FRF. Recent, pe adresa clubului feroviar a sosit o informare de la Lausanne care consfințește libertatea vișiniilor de a efectua transferuri.

„Cu privire la litigiul aflat pe rolul TAS între CFR 1907 Cluj şi FRF vă aducem la cunoştinţă următoarele: În urma dezbaterilor care au avut loc în faţa TAS în luna februarie 2020, părţile şi-au prezentat susţinerile, ambele acceptând faptul că scopul principal al monitorizării financiare în general, şi al respectării pragului de rentabilitate, în special, este de a determina îmbunătăţirea situaţiei financiare a cluburilor în sensul acoperirii costurilor acestora din veniturile realizate.

De asemenea părţile au arătat că: CFR 1907 Cluj a încălcat pragul de rentabilitate conform constatărilor administraţiei de monitorizare, iar interesul FRF nu a fost acela de a împiedica CFR 1907 Cluj de a-şi desfăşura activitatea. Astfel, luând în considerare faptul că, pentru aceleaşi argumente de mai sus, UEFA consideră benefică încheierea unor angajamente cu cluburile aflate în aceeaşi situaţie (exclusiv în ceea ce priveşte pragul de rentabilitate), în scopul unei monitorizări mai drastice a activităţii acestora, hotărârea TAS va consfinţi clarificarea modalităţii în care CFR 1907 Cluj va avea dreptul de a efectua transferuri în perioada monitorizată”, se arată în comunicatul remis de TAS și făcut public de FRF.

Reamintim că la data de 20 decembrie, anul trecut, Comisia de apel a FRF a respins apelul clubului CFR şi a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare. Judecarea pe fond, la TAS, a litigiului dintre CFR și FRF va avea loc în perioada imediat următoare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu