Marius Șumudică avertizează: „Fotbalul românesc este un haos, doar banii televiziunilor ne mai salvează”

Foto: Mediafax.ro

Marius Șumudică, antrenorul Concordiei Chiajna, a criticat în termeni duri situația în care fotbalul românesc a ajuns. Acesta a catalogat drept inadmisibil modul în care anumite echipe încep sezonul în forță, după care ajung pe final să joace cu juniorii din cauza problemelor financiare care nu le mai permit să plătească jucătorii aduși pe bani mulți.

Chiar dacă egalul, scor 1-1, obținut cu CFR Cluj nu îi ajută foarte mult nici pe ilfoveni, Marius Șumudică s-a arătat mulțumit de rezultat, cerându-și chiar scuze suporterilor și echipei adverse pentru faptul că pe final de meci jucătorii săi au tras de timp și au stat mai mult întinși pe gazon.

„Concordia, în ultimele etape a avut patru deplasări grele cu Astra, FC Brașov, cu Dinamo și astăzi cu o echipă bună care are jucători ce nu se compară cu ai noștri. Este punctul jucatorilor mei, am avut șanse. Am stat pe jos și am tras de timp ca să luam un punct dar nu este ușor să începi cu jucători amenințați cu suspendarea pe care i-am ținut pe bancă și să bagi în teren jucatori care nu aveau meciuri jucate. Dar pentru mine meciul următor (n.r cu Gaz Metan Mediaș) este o finală și nu am vrut sa risc. Dacă batem la Mediaș rămânem în prima ligă și merităm acest lucru. Îmi pare rău pentru CFR Cluj, o echipă care îmi place și tot timpul am vrut să antrenez aici.

Referindu-se în principal la situația lui FC Vaslui care a început sezonul ca favorită la calificarea în cupele europene iar acum, la fiecare meci, este aproape de a juca cu juniorii, Șumudică declarat că astfel de cazuri dezavantajează echipele care au jucat cu vasluienii atunci când aceștia nu aveau probleme financiare.

„Trag un semnal de alarma și spun că nu e normal ca anumite echipe să joace în tur cu anumiți jucători pe care nu îi mai pot plăti și în retur să beneficieze de subțirimea lotului lor alte echipe. Nu e normal și consider că în fotbalul nostru este un haos total, inclusiv in Liga a II-a unde trei echipe din playoff joacă fără drept de a promova. Ne batem joc de competiție și de fotbal. Doar televiziunile și banii plătiți de ele pentru meciuri salvează această ligă care s-ar desfința fără acei bani. Am crezut ca Burleanu (n.r Răzvan Burleanu, noul președinte al FRF) va provoca un șoc dar nu se întâmplă nimic. Trebuie făcut ceva pentru că nu se poate să existe jucători neplătiti câte patru luni de zile și apoi să nu mai dorească să joace”, a spus Marius Șumudică.

„Punctele cu U Cluj ni se cuvin”

În ceea ce privește cazul lui Marius Martac, fotbalistul lui U Cluj folosit, potrivt FRF, fără drept de formația clujeană în meciul terminat la egalitate cu Concordia Chiajna, Șumudică a declarat că cele două puncte pe care formația sa le-a primit prin decizia comisiei au fost acordate pe bună dreptate.

„Sper să se pună în aplicare și decizia prin care primim acele două puncte din meciul cu U Cluj pentru că involuntar jucătorii se gândesc la acele puncte”, a declarat tehnicianul ilfovenilor care a dezvăluit și faptul că sezonul următor îl va găsi tot pe banca Concordiei, după ce a refuzat mai multe oferte venite din Asia.

„Voi rămâne și sezonul viitor la Concordia și în limita bugetului vom aduce jucători. Vor rămâne jucători din lotul din acest an și sperăm să nu mai avem emoțiile din acest sezon. După ce en salvăm de la retrogradare este important să strângem cât mai multe puncte pentru că va conta și pe ce loc terminăm sezonul în ceea ce privește banii din drepturile de televizare”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu