Mara a demisionat! Urmează Bilașco?

Foto: Dan Bodea

Directorul sportiv al campioanei Ligii 1, Bogdan Mara, și-a anunțat, luni seara, demisia din bordul de conducere al clubului feroviar. Oficialul și-a motivat gestul acuzând distanța prea mare dintre Cluj-Napoca și București, unde locuiește familia acestuia. Este a doua oară când Mara recurge la acest gest, după plecarea din 2018, când afirma că nu poate continua la un club care nu-i împărtășește viziunea.

„În această seară, am renunțat oficial la funcție. Am vorbit cu patronul Neluțu Varga și cu cei de la club și i-am înștiințat cu decizia mea de a mă retrage de la club. Distanța de la Cluj la Bucureşti, unde am familia şi copiii, mă afectează pe zi ce trece şi m-a făcut să iau această decizie. În pandemie, am stat mai mult acasă şi mi-a fost mai greu să plec. Am creat o echipă frumoasă, cu Petrescu, cu Marian Copilu, cu Bilaşco şi toţi ceilalţi din club”, a spus mara pentru Digisport.

Fostul oficial al CFR-ului a mai anunțat că va „reveni” în impresariat, o meserie la care, de altfel, nu a renunțat nici în perioada petrecută în Gruia, el și partenerul său de afaceri, Marius Bilașco, fiind responsabili pentru transferurile efectuate la gruparea feroviară în ultimii trei ani.

„Am un mare gol în suflet. Când există asemenea succese, ţi-e greu să te desprinzi de asta. Dar am pus în balanţă lucrurile. În acest moment, copiii mei au nevoie de mine şi a trebuit să mă retrag. La CFR Cluj eu pot să vin cu ceva plus doar pe plan sportiv. E o echipă deja formată, e greu să aduc alt plus. Cred că nu e neapărată nevoie de mine acum. O să încep alt drum acasă, poate să mă apuc de impresariat, ce-am făcut înainte”, a mai spus Mara.

Mara și Bilașco, vinovații de serviciu
Demisia lui Bogdan Mara ridică semne serioase de întrebare în privința viitorului lui Marius Bilașco în structura de conducere a clubului, cei doi activând la pachet atât în impresariat cât și în staff-ul administrativ al feroviarilor. Cei doi au fost aproape demiși în urmă cu aproape trei luni, când au izbucnit scandalurile cu Alin Minteuan (dat afară pentru că a refuzat să semneze adiționalele prin care renunța la o parte din datoriile pe care clubul le are către el), cu Sorin Oncică, fostul antrenor de la copii și juniori care a acționat clubul în instanță, tot din cauza datoriilor.

În viziunea finanțatorului Nelu Varga, de neiertat a fost și scandalul adiționalelor care a ajuns în presă. Oricum cei doi, Mara și Bilașco, aveau cel mai adesea mesaje diferite pe care le transmiteau mass-mediei, iar acest lucru i-a transformat în vinovații de serviciu. Au fost salvați de intervenția președintelui Marian Copilu, care a cerut liniște la club, până la finalul sezonului.

Bogdan Mara și Marius Bilașco au ajuns în conducerea CFR-ului în iunie 2017, odată cu instalarea lui Dan Petrescu în funcția de antrenor și a lui Marian Copilu în cea de manager general. Un an mai târziu, Mara și Bilașco erau dați afară de finanțatorul Varga, după înlăturarea lui Edward Iordănescu. În noiembrie 2018, Bogdan Mara și Marius Bilașco reveneau în conducerea feroviarilor, nu înainte de a pune la cale planul de înlăturare a lui Iuliu Mureșan din funcția de președinte.

O nouă înlăturare a lor din structura administrativă a clubului era o chestiune de săptămâni, iar acest lucru ar putea însemna și sfârșitul colaborării dintre CFR și antrenorul Dan Petrescu. Se știe că pe cei trei (Mara, Bilașco și Petrescu) îi leagă nu doar relația de prietenie, ci și de afaceri, și orice ruptură va duce inevitabil la destrămarea echipei. Sursele Transilvania Reporter susțin că și managerul general Marian Copilu ar fi tentat să se întoarcă la București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu