LPF anunță că Liga 1 s-ar putea relua în 7 iunie

Foto: Dam Bodea

Grupul de lucru din care fac parte reprezentanții LPF, cei ai Asociației Fotbaliștilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN) și delegații cluburilor au decis, luni, în cadrul reuniunii online ca meciurile Ligii 1 se fie reluate în weekendul 5-7 iunie, în funcție de cum va evolua pandemia de COVID-19 în țara noastră și doar în cazul în care starea de urgență nu va fi prelungită după 16 mai.

Grupul de lucru a mai decis ca înainte de reluarea campionatului echipele să beneficieze de o perioadă de trei săptămâni destinată antrenamentelor, în perioada 16 mai – 5 iunie, interval în care cele 14 cluburi din primul eșalon pot efectua stagii de pregătire de tip cantonament, însă fără disputarea de jocuri amicale.

Tot în ședința de luni dimineața părțile implicate au mai decis ca meciurile care au mai rămas de disputat din actualul sezon se joace cu porțile parțial închise, optându-se pentru modelul care va fi aplicat și în Bundesliga (prima ligă a Germaniei), pe arene urmând să aibă acces un număr restrâns de persoane, nu mai mare de 200.

Până la întrunirea din 13 aprilie datele propuse pentru reluarea campionatului de fotbal din România erau 27 mai, 3 iunie și 13 iunie. O decizie finală poate fi luată însă numai cu acordul FRF!

Distribuie:

Postaţi un comentariu