Lord Sebastian Coe a anunțat o nouă competiție europeană de atletism la Cluj

Invitat de onoare la ediția din acest an a ampionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, fostul mare atlet Lord Sebastian Coe a dat asigurări că în 2021 Cluj Arena va găzdui întrecerile Campionatului European de atletism pe echipe pentru seniori.

„Clujul oferă o infrastructură sportivă extraordinară, iar organizarea acestor Campionate Balcanice sunt un preambul pentru ediția de anul viitor a Campionatelor Europene de atletism pe echipe. Aveți un stadion magnific, păcat că spectatorii nu au acces la acest spectacol sportiv. Sper din suflet că anul viitor la europenele pe echipe tribunele să freamete”, a spus fostul recordmen mondial în cadrul unei conferințe de presă.

Foto credit: Radu Călăcianu

Lord Sebastian Coe este președintele Worls Athletics și membru al Comitetului Internațional Olimpic. Ca atlet a fost unul dintre cei mai mari performeri ai lumii. A fost campion european de sală la 800 m (1977), iar un an mai târziu corecta recordul Regatului Unit în aceeași probă.

După încă un an (1979) avea să stabilească noi recorduri modiale în probele de 800 m, 1.500 m și o milă, iar în 1980 cucerea la Moscova tilul olimpic în cursa de 1.500 m și medalia de argint la 800 m. Aceleași performanțe avea să le realizeze în 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. S-a retras din activitatea sportivă în 1990, la vârsta de 34 de ani.

Campionatele Balcanice de atletism pentru seniori este singura competiție atletică de anvergură care are loc în acest sezon și se desfășoară sâmbătă și duminică, pe Cluj Arena, cu participarea a aproximativ 300 de sportivi din 11 țări. Țara noastră va fi reprezentată de 64 de atleți.

Lord Sebastian Coe a mai spus că este mare fan al echipei de fotbal Chelsea Londra și al antrenorului Dan Petrescu. „De câteva decenii susțin echipa Chelsea și îmi amintesc cu mare plăcere de Dan Petrescu. A jucat mulți ani la Londra și a câștigat trofee cu Chelsea. A fost un jucător foarte important al acestei echipe și mă bucur că acum este un antrenor de succes”, a încheiat Lord Sebastian Coe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu