Locul 3, ultima miză în play-off. CFR e aproape campioană

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Un meci de fotbal se termină atunci când se aude ultimul fluieri, iar arbitrul indică centrul terenului. La fel stau lucrurile și în cazul unui sezon. Dacă este să ne luăm după aceste elemente am fi tentați să credem că în Liga 1 încă este în joc titlul național, lupta pentru pozițiile ce duc în cupele europene și, de asemenea, se joacă evitarea retrogradării.

În realitate doar locul 3 a mai rămas o miză reală, în play-off, așa cum în grupa play-out trei echipe se luptă să prindă locul 6 (sau 12 dacă este să aliniem pozițiile clasamentului final al sezonului), cel care mai dă o șansă echipei care îl va ocupa să continue în eșalonul de elită, dacă va trece de barajul cu ocupanta locului 3 în liga 2. Pe când se vor fi acordat deja medaliile sezonului în curs, în play-out se vor mai disputa meciuri motiv pentru care amânăm concluziile pentru această fază.

În play-off în schimb nu trebuie să fim absolvenți a celebrelor școli de antrenori de la Coverciano sau Koln, ca să înțelegem că ultima miză rămasă în joc este locul 3. Dan Petrescu s-a întors în Liga 1 doar ca să calce în picioare și ultima fărâmă de spectacol sportiv. CFR și FCSB au evadat din pluton, dar lupta în doi este doar o fațadă, vișiniii fiind în proporție de 90% noii și vechii campioni ai țării. Locul 3, pentru care se luptă Universitatea Craiova și Viitorul Constanța mai atrage întrucâtva atenția asupra campionatului în curs.

Oltenii au un punct avans, dar sunt în cădere liberă. De partea cealaltă, Hagi și-a învățat discipolii exact ce spuneam mai sus, că un meci se termină atunci când centralul fluieră pentru ultima oară. Viitorul impresionează și în acest final de sezon. Arată ca o echipă care, pe deasupra mai are și individualități capabile să facă diferența. E doar o chestiune de timp, sau de cinci etape dacă vreți, până când vom afla medaliata cu bronz a ediției 2018/2019 a Ligii 1.

Universitatea Craiova își joacă, vineri seara, la Giurgiu, una dintre ultimele șanse de a mai prinde podiumul campionatului. Duminică, la Ovidiu, Viitorul o poate face, din nou, campioană pe CFR, dacă învinge FCSB-ul lui Gigi Becali. Între cele două partide, vișiniii nu trebuie decât să mai învingă odată pe Sepsi OSK, apoi pot să se așeze confortabil în fotolii și să țină pumnii strânși pentru dobrogeni.

Postaţi un comentariu