LNBM / Încă un eșec cu accente de dramă

CSU Sibiu și U-BT Cluj au oferit încă un spectacol sportiv de calitate sub panou, la capătul căruia sibienii s-au impus la limită, scor 66-65 / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au cedat în fața marii rivale din Transilvania, CSU Atlasib Sibiu, scor 65-66, într-un meci din cadrul etapei a XIV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Așa cum o arată și tradiția disputelor dintre cele două formații, meciul a fost extrem de încins, iar rezultatul final a fost stabilit grație forcing-ului sibienilor din ultimele minute de joc. Clujenii au început foarte bine întâlnirea din Sala Sporturilor Transilvania și, după primul parțial avea deja un avans de 12 puncte (scor 10-22).

Lucrurile s-au schimbat însă, radical în cel de al doilea sfert, gazdele având o evoluție aproape de perfecțiune. Astfel, la pauza mare tabela de marcaj indica un avans de numai un puncte în favoarea celor de la CSU, scor 33-32. La revenirea pe parchet ambele echipe au încercat să fie mult mai prudente. Cu un plus de luciditate baschetbaliștii lui Marcel Țenter au încheia sferturl trei în avantaj (18-16 scorul parțial, respectiv 50-49 scorul pe reprize). Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în acest sezon, clujenii nu au mai fost la fel de concentrați în ultimul act, iar sibienii au profitat și, în ciuda numeroaselor greșeli de ambele părți, au trecut în avantaj adjudecându-și partida cu 66-65.

”Ambele echipe am muncit mult în acest meci, dar noi am avut o mare problemă la aruncările de la distanță. E foarte greu să câștigi un meci când ai atât de multe aruncări libere, cum am avut noi, dar le ratezi. Sincer, cred că puteam să câștigăm acest meci, dar sibienii au fost mai buni decât noi și merită felicitați”, a spus la finalul jocului Marcel Țenter. În urma acestui rezultat CSU Sibiu a acumulat 22 de puncte, unul mai mult decât U-BT Cluj. Cele două echipe sunt și vecine în clasament, locul 3 pentru sibieni, respectiv 4 pentru trupa lui Țenter.

Distribuie:

Postaţi un comentariu