Liga 2 începe pe 31 iulie. Sistemul de desfășurare rămâne același ca în sezonul precedent

Foto: Dan Bodea

Întrunit duminică, 27 iunie, Comitetul Executiv al federației Române de Fotbal a stabilit că sezonul 2021/2022 al eșalonului secund va porni la drum la data de 31 iulie și se va desfășura după același format ca precedentul.

Astfel, sezonul regulat va avea 19 etape, deci echipele se vor înfrunta într-un singur meci și nu tur-retur, așa cum ar fi fost normal. La finalul prime părți (sezonul regulat), primele șase echipe vor accede în faza play-off, unde vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur.

Nu același principiu se va aplica și pentru echipele din play-out acestea urmând să joace, la fel ca și în campionatul trecut doar „tur”, deși reprezentanții cluburilor din Liga 2 au solicitat ca și în play-aut să se joace tur-retur. Echipele care la finalul sezonului regulat se vor clasa pe locurile 7-20 vor evolua în play-out, împărțite în două serii. În Grupa A merg locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în Grupa B ajuns locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

În Liga 1 vor promova echipele care la finalul fazei play-off se vor clasa pe locurile 1, respectiv 2, iar formațiile de pe locurile 3 și 4 vor disputa meciuri de baraj, promovare/menținere în Liga 1, cu echipele de pe locurile 7, respectiv 8 din play-out-ul primului eșalon.

Echipele de pe locurile 9 și 10 din play-out-ul Ligii 1 vor retrograda direct în Liga 2. Și în ceea ce privește retrogradarea din Liga 2, situația rămâne aceeași precum în sezonul anterior. Pică în Liga 3 echipele de pe două locuri din fiecare grupă din play-out, iar a cincea retrogradată se va stabili în urma unui meci de baraj.

În acest moment echipele înscrise în sezonul 2021/2022 al ligii a doua sunt:
FC Hermannstadt, Astra Giurgiu, Politehnica Iași, Dunărea Călărași, FK Csikszereda, ASU Politehnica Timișoara, Farul Constanţa, Petrolul Ploieşti, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, FC Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Dacia Unirea Brăila, Steaua Bucureşti, ACS FC Brașov Steagul Renaște, Viitorul Şelimbăr și Unirea Dej.

Locul echipei Farul Constanța ar putea fi luat de nou înființatul Club Sportiv Dacia Maramureș. Reprezentanții maramureșenilor au explicat că nu este vorba despre vreo „fuziune” între Comuna Recea și Minaur Baia Mare, ci doar de o schimbare a denumirii clubului Comuna Recea, în conducerea căruia au fost cooptate mai multe persoane din Consiliul Județean Maramureș, reprezentanți ai Consiliului Local Baia Mare și reprezentanți ai Consiliului Local Recea.

Minaur Baia Mare va continua să existe, dar își va desfășura activitatea doar la nivel de grupe de copii și juniori, echipa urmând să se retragă din Liga 3 după ce au ratat pentru al treilea an consecutiv promovarea în Liga 2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu