Liga 1 se reia în aprilie, sau în iunie! Viitorul sezon va începe la mijlocul lunii iulie

Foto: Dan Bodea

Incertitudinile cu privire la încheierea actualului sezon al Ligii 1 s-au risipit, marți, odată cu decizia președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, de a duce la bun sfârșit competiția chiar cu riscul unei supra aglomerări a calendarului competițional. Concret, Liga 1 se va relua cel mai devreme în 22 aprilie, sau în 13 iunie, în varianta critică. Totodată, șeful FRF a anunțat că viitorul campionat va începe la jumătatea lunii iulie. Toate aceste idei sunt aplicabile, după ce UEFA a decis reprogramarea turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 în 2021.

Titlul se joacă
La nivel de competiții interne criza generată de pandemia de coronavirus conduce la mari probleme din punct de vedere sportiv, dar și financiar, pentru toate părțile implicate în fenomenul fotbalistic din țara noastră. Pentru a putea reduce impactul negativ asupra întregului ecosistem fotbalistic Răzvan Burleanu și federația pe care o conduce trebuie să găsească o soluție să finalizeze competițiile naționale, respectând șansele tuturor echipelor.

În acest sens, șeful FRF a lăsat să se înțeleagă că nu se gândește nici să ia în calcul varianta anulării Ligii 1 și a celorlalte campionate naționale derulate sub egida FRF (fapt ce ar duce la neacordarea trofeelor de campioane niciunei echipe), nici omologarea clasamentului actual, sau cel de la finalul sezonului regulat, la nivelul primului eșalon (caz în care CFR Cluj ar fi fost desemnată campioană).

„Prin reprogramarea turneului final al Campionatului European din 2020 pentru anul viitor, 2021, s-a creat suficient spațiu în calendar pentru a putea să se termine campionatele naționale din Europa. În consecință am inițiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competițiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai sindicatului jucătorilor.

Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii pentru reluarea competiției, din 22 aprilie, sau chiar 13 iunie în varianta critică. Dacă situația se va înrăutăți va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției”, a punctat Răzvan Burleanu în cadrul unei videoconferințe, șeful FRF.

Distribuie:

Postaţi un comentariu