Liga 1 / UPDATE Dican, dat afară de la CFR, Conceicao e noul antrenor

După 5 etape fără victorie, Francis Dican și Dan Matei au fost dați afară de la CFR Cluj / Foto: Dan Bodea

UPDATE: Oficialii clubului CFR i-au găsit deja înlocuitor lui Francisc Dican, după ce vineri seara au decis să-i rezilieze angajamentul. Portughezul Toni Conceicao este noul antrenor, acesta fiind o mai veche cunoștință a vișiniilor. În 2009 Conceicao a mai condus echipa feroviară în 35 de meciuri. Toni Conceicao se întoarce la Cluj liber de contract după ce, în vară, i-a expirat înțelegerea cu Al Faisaly din Emiratele Arabe Unite. În România, Conceicao a mai antrenat echipele Astra Giurgiu şi FC Brașov. Portughezul va ajunge la Cluj în cursul nopții de sâmbătă, iar luni va fi prezentat oficial.

Meciul cu Concordia Chiajna, terminat la egalitate scor 0-0, a fost ultimul pentru Francisc Dican pe banca CFR-ului. Imediat după terminarea partidei președintele Iuliu Mureșan l-a anunțat pe tehnicianul de 48 de ani că este liber să-și caute un nou angajament.

Și colaboratorul lui Dican, Dan Matei a fost eliberat din funcție. Dican activa la CFR Cluj încă din 2010, în vreme ce Matei a fost cooptat în staful fostei campioane la începutul lunii iunie a acestui an. ”Clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale cu antrenorii Feri Dican şi Dănuţ Matei.

Dorim să le mulţumim pentru tot efortul depus într-o perioadă deloc uşoară a clubului nostru şi le urăm mult succes în continuare”, se arată îmntr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului CFR Cluj. Francisc Dican era vizat de mai multă vreme pentru o înlocuire.

Imediat după prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, scor 1-2 cu Viitorul Constanța, s-au vehiculat numele lui Flavius Stoican și Tibor Selymes, ca posibili succesori ai cuplului Dican / Matei. CFR Cluj nu a mai câștigat în Liga 1 de cinci etape și ocupă poziția a 9-a cu 23 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu