Liga 1 / CFR, victorie mare pentru salvare

CFR Cluj a învins cu scorul de 2-0 formația Concordia Chiajna, într-un meci din cadrul etapei a 5-a a fazei play-out a Ligii 1 și a făcut un pas important spre salvarea de la retrogradare. Ilfovenii, pregătiți de Adrian Falub, veneau la Cluj din postura echipei neînvinsă de cinci meciuri oficiale și porneau ”favoriți” în condițiile în care CFR-ul a arătat mari slăbiciuni în ultimele două partide de campionat, din care au obținut un singur punct. În sezonul regulat Concordia a obținut 4 din cele 6 puncte puse în joc, dar, sâmbătă, evoluția lor a fost una mai mult decât modestă.

Nici gazdele nu au exceleat în entuziasm și inteligență tactică, astfel că, înfruntarea a fost una de uzură. Abia în minutul 25 Purece a prins un șut bun din afara careului, din alergare, dar portarul Marc a reușit să rețină în doi timpi, nu fără emoți însă. Zece minute mai târziu Juan Carlos Ruiz deschidea scorul după o acțiune frumoasă. A preluat în marginea careului, între doi apărători adverși, a pătruns pe lângă Niasse și a finalizat cu un șut pe lângă portarul Bălgrădean.

Nici în repriza a doua ritmul nu a fost unul ridicat, ambele echipe părând mulțumite cu rezultatul înscris pe tabela de marcaj. Pena a încercat o deviere cu capul, după o centrare venită de pe dreapta, dar insuficient pentru a plasa mingea pe cadrul porții. În minutul 60 Serediuc încearcă să îl surprindă pe Marc cu un șut din apropierea mijlocului terenului, dar trimite cu prea multă boltă și goalkeeper-ul gazdelor are timp să se replieze și reține cu siguranță.

Abia pe final de joc CFR-ul și-a mai trecut în cont două șuturi, dar fără rezultat pe tabela de scor. În prelungirile jocului Juan Carlos Ruiz reușea dubla după un șut frumos din careu, pe lângă portarul Bălgrădean. Victoria este un veritabil balon de oxigen pentru CFR, echipă ajunsă într-o situație critică în clasament după patru meciuri fără succes, până la înfruntarea cu Concordia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu