Juniorul Andrei Vînău a primit credit din partea conducerii FC ”U”

Andrei Vînău, unul dintre cei mai talentați juniori ai Universității Cluj a semnat contractul de fotbalist profesionist. Vînău este, deocamdată, singurul din cei 7 juniori convocați la reunirea echipei, care a devenit fotbalist profesionist.

După o campanie de achiziții extrem de bogată, conducerea FC Universitatea Cluj a cedat presiunii suporterilor și i-a oferit lui Andrei Vînău, un contract de fotbalist profesionist. Într-un comunicat remis presei, clubul universitar îi asigură pe fani că Andrei Vînău a semnat un contract pe termen lung, fără a se preciza durata acestuia.

„Clubul nostru și-a asigurat serviciile jucătorului Andrei Vînău pe termen lung. Component de bază în naționala U16, Andrei Vînău este un jucător ce s-a remarcat încă de la o vârstă fragedă.

Pe când avea 12 ani, a fost invitat de FC Porto pentru a lua parte la un stagiu de pregătire alături de juniorii clubului de pe Estadio do Dragao. Un talent cert, Andrei a ajuns căpitanul juniorilor U19 de la ”U” la doar 16 ani.

Strategia clubului pe termen mediu și lung se va baza, în primul rând, pe creșterea unor jucători de mare perspectivă din propriul centru și promovarea valorilor certe către echipa de seniori.

U acordă o atenție deosebită dezvoltării tinerilor fotbaliști care îmbracă tricoul alb-negru printr-un buget exclusiv dedicat academiei și prin condiții optime pentru desfășurarea activității. De asemenea, FC Universitatea Cluj are ca prioritate atragerea sponsorilor către grupele de junior”, se arată în documentul amintit.

Andrei Vînău, alături de portarul Alexandru Bledea, mijlocașii Rareș Scocîlcă și Septimiu Kolbasz, respectiv atacanții Vlad Moraru, Albert Hofman și Simion Pop, sunt cei 7 juniori convocați de antrenorul Erik Lincar să se pregătească alături de echipa de seniori.

Distribuie:

Postaţi un comentariu