Judoka de la U CSM Cluj Dinamo au dominat campionatele naționale de seniori

Foto: Dan Bodea (arhivă)

La sfârșitul săptămânii trecute, hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov a reprezentat locul unde judoul a renăscut după o perioadă în care pandemia mondială generată de Covid-19 a blocat orice activitate sportivă. Aproximativ 100 de judoka au concurat în întrecerile individuale și pe echipe (4 la masculin și 5 la feminin).

U CSM Cluj Dinamo a dominat competiția feminină pe echipe cucerind titlul național în detrimentul celor de la CSM Pitești. Pe treapta a treia a podiumului s-au situat echipele cluburilor Rapid București și SCM Deva. În întrecerea masculină U CSM Cluj Dinamo a încheiat concursul pe echipe pe poziția a treia, cucerind astfel, medaliile de bronz.

Și la individual sportivii legitimați la U CSM Cluj Dinamo au dominat întrecerile, cucerind nu mai puțin de trei titluri naționale, la feminin, prin Ștefania Dobre (categoria -63 kg), Serafima Moscalu (categoria -70 kg) și Alexandra Mazilu (categoria +78 kg), în timp ce Alexandra Pop (categoria -57 kg) și Horvath Florisa (categoria -78 kg) au cucerit medalii de argint. Alte două medalii de bronz au fost cucerite de Denisa Așchiopoaie (categoria -57 kg), respectiv Petr Zhukoc (catetgoria -66 kg).

În clasamentul final al concursului individual, câștigătoarea U CSM Cluj Dinamo (3 aur, 2 argint, 2 bronz) a fost urmată pe locul secund de către CSM Pitești (2 aur, 2 argint, 2 bronz) în timp ce locul al treilea a fost adjudecat de CSM Miercurea Ciuc (2 aur, 1 argint).

Pentru Federația Română de Judo a reprezentat o premieră în ceea ce privește modalitatea de organizare și desfășurare a competiției, lucrul cel mai important fiind acela că toți participanții au respectat toate masurile impuse de autoritățile naționale prin ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu