Jandarmul rănit la finalul meciului ”U” – Hermannstadt, ținut sub observație la Terapie Intesivă

Foto: Dan Bodea

Starea jandarmului care s-a ales cu capul spart în urma înfruntării dintre forțele de ordine și suporteri a suferit un traumatism cranio-cerebral și se află în continuare la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, dar medicii au preferat să fie ținut sub observație de specialitate pentru următoarele ore.

„Pacient în vârstă de 45 de ani, adus de pe stadion unde își îndeplinea funcția de jandarm, a fost diagnosticat la UPU cu traumatism cranio-cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stânga, plagă contuză parietală stânga. După evaluare, stabilizare a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde este în observație pe Secția de Terapie Intensivă”, a declarat director Conf. Dr. Adela Golea, despre starea jandarmului rănit în disputa cu suporterii Universității Cluj.

Conform site-ului romedic.ro fracturile craniene prin înfundare se însoțesc rar de fenomene neurologice, dar pot produce contuzii cerebrale și semne neurologice de focar prin lezarea ariei corticale adiacente dacă forța de impact este foarte mare.

Reamintim că incidentul s-a produs la finalul partidei dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt (scor 0-2), din manșa întâi a barajului de menținere/promovare în Liga 1. Încăierarea o pornit după ce un suporter care a pătruns pe teren, s-a predat oamenilor de ordine, dar a fost lovit de aceștia, provocând furia suporterilor care au sărit în apărarea camaradului lor. Un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe unul dintre jandarmi în cap, iar acesta a căzut la pământ, însângerat, având nevoie de îngrijiri medicale.

„Un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, un grup de aproximativ 15 suporteri ai echipei U Cluj au pătruns și ei pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenție, moment în care un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Jandarmul a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la UPU Cluj-Napoca pentru investigații amănunțite”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Și intervenția în forță a jandarmilor s-a soldat cu capete sparte și leziuni ale membrelor. Mai mulți părinți și femei însărcinate au cerut ajutor medicilor de pe ambulanțele prezente la stadion după ce asupra lor a fost pulverizat spary lacrimogen.

Distribuie:

Postaţi un comentariu