Italia conduce cu 1-0 în barajul Grupei Mondiale din Billie Jean King Cup. Irina Bara a pierdut cu Elisabetta Cocciaretto

Foto: Dan Bodea

Irina Bara și Elisabetta Cocciaretto s-au înfruntat în primul meci de simplu din cadrul întâlnirii dintre echipele de tenis de câmp ale României și Italiei, în play-off-ul Grupei Mondiale din Billie Jean King Cup.

După retragerile forțate de accidentări ale Simonei Halep și Patriciei Țig, Irina Bara a devenit racheta numărul 1 a României. Jucătoarea de 26 de ani, numărul 136 în ierarhia WTA a pierdut, însă, în fața italiencei, numărul 111 WTA, cu scorul de 1-6, 4-6.

Românca a început extrem de slab meciul și Cocciaretto a profitat din plin de lipsa de experiență a oponentei ei. La 2-1 pentru italiancă, Bara a pierdut pe serviciul ei și setul s-a scurs într-o singură direcție. Hotărâtă să lupte până la capăt, Irina Bara a început excelent setul secund, reușind să conducă cu 3-0.

Elisabetta Cocciaretto a câștigat următoarele patru game-uri la rând și a dominat-o psihologic pe jucătoarea din țara noastră. Setul doi s-a terminat cu 6-4 în favoarea jucătoarei din Italia și echipa din Peninsulă devine principala favorită la câștigarea întâlnirii de la Cluj-Napoca.

În cel de al doilea meci al zile se vor întâlni Mihaela Buzărnescu (137 WTA) – Martina Trevisan (99 WTA). Sâmbătă, confruntarea pentru menținerea în Grupa Mondială va continua cu partidele Irina Bara – Martina Trevisan, Elisabeta Cocciaretto – Mihaela Buzărnescu și, dacă va fi cazul, meciul de dublu dintre Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

Distribuie:

Postaţi un comentariu