Istoria ”U” Cluj comentată, elogiată, rememorată, în cadrul Zilelor Academice Clujene

Foto: Dan Bodea

Brandul Universitatea Cluj a beneficiat de o atenție specială prin organizarea conferinței „Centenar U Cluj”, eveniment inclus în programul Zilelor Academice Clujene 2019.

Vreme de mai bine de două ore invitații, cadre universitare, jurnaliști, oficiali ai clubului dar și reprezentanți ai suporterilor, au trecut în revistă momente importante din istoria clubului universitar, în cadrul căruia au activat ca sportivi o seamă de personalități care și-au lăsat amprenta și au definit identitatea celui mai iubit club din Ardeal.

Foto: Dan Bodea

„Îi felicităm pe cei de la FC <<U>> Cluj pentru performanțele obținute și pentru succesul de care se bucură noul proiect sportiv universitar. E un proiect sănătos, la care și-au dat mâna, așa cum era firesc, toate universitățile publice din Cluj, alături de autoritățile locale și sperăm să sărbătorim centenarul lui FC <<U>> Cluj în prima ligă a fotbalului românesc”, a declarat rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop. Acesta se numără printre personalitățile care au devenit membri susținători ai FC Universitatea Cluj.

„În fond noi sprijinim un simbol al Clujului. Anul acesta Universitatea serbează centenarul și sper să reușim în ceea ce ne-am propus, și anume să revenim în Liga 1, așa cum spuneam mai devreme. << U>> Cluj înseamnă mult de tot. Un mare rector al UBB, Iuliu Hațieganu, a susținut sănătatea populației prin sport și de aceea suntem datori să continuăm acest demers pentru ca sportul să rămână o componentă fundamentală a acestui oraș”, a adăugat Ioan Aurel Pop.

Universitatea Babeș-Bolyai a intrat, în anul 2016, alături de celelalte universități publice din Cluj și de autoritățile locale clujene, într-un parteneriat care are ca obiectiv final revigorarea fenomenului ”U” Cluj și renașterea clubului Universitatea ca emblemă a orașului.

Foto: Dan Bodea

„FC Universitatea Cluj este un proiect al comunității, pentru comunitate. Este un proiect al clujenilor, pentru clujeni. Sprijinul și implicarea universităților sunt extrem de importante pentru noi, pentru că reprezintă o revenire la valorile inițiale, care au ținut în viață acest club indiferent de dificultățile care s-au așternut în drumul echipei în acești 100 de ani de existență.

La fel de important este sprijinul celor care au devenit membri cotizanți ai FC Universitatea Cluj, înțelegând că acest proiect nu poate merge mai departe fără contribuția lor”, a spus și președintele FC Universitatea, Radu Constantea. Zilele Academice Clujene reprezintă un eveniment cultural și academic de elită, cel mai important de acest gen pe care Academia Română, ca for superior de cultură al țării, îl organizează anual în Transilvania, neîntrerupt din 1950.

Distribuie:

Postaţi un comentariu