Întâlnire de Fed Cup România-Rusia, foarte probabil la Cluj, cu Simona Halep în echipă

Foto: Dan Bodea

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, se declară mulțumit de tragerea la sorți a play-off-ului pentru turneul final Fed Cup din 2020 și consideră că este foarte important pentru România ca Simona Halep să fie în echipă pentru întâlnirea cu Rusia:

„Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce privește Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top și, iată, cu Kuznetsova în mare revenire de formă”, a declarat Segărceanu potrivit site-ului Federației Române de Tenis.

În ceea ce ne privește, principalul obiectiv este ca România să o aibă pe Simona Halep în echipă, pentru a-și mări considerabil șansele, a mai spus căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup.

„Să nu uităm că și noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții. Le avem, apoi, pe Patricia Țig și pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că și România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne crește șansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România”.

Foto: Dan Bodea

Alina Cercel-Tecșor: „Avem încredere în fetele noastre și în ceea ce poate face această echipă”

Și pentru Alina Cercel-Tecșor, antrenorul echipei noastre de Fed Cup, faptul că jucăm acasă este un mare avantaj:

„Tragerea la sorți ne avantajează pentru că jucăm acasă, dar Rusia este o echipă omogenă, puternică și foarte periculoasă. Pentru noi este încă un eveniment important pe care îl organizează Romania și un moment foarte bun pentru tenisul feminin din țara noastră. Ca întotdeauna, avem încredere în fetele noastre și în ceea ce poate face aceasta echipă, și avem timp, până în luna februarie, să vedem cum vor evolua jucătoarele noastre, pentru a alinia cea mai bună echipă posibilă pentru acest play-off important pentru viitorul acestei naționale a României”.

România joacă împotriva echipei naționale a Rusiei, s-a stabilit la tragerea la sorți a partidelor din play-off-ul Fed Cup by BNP Paribas, de anul viitor. Întâlnirea va avea loc în România. Câștigătoarele celor opt meciuri de baraj se vor califica la turneul final de la Budapesta, turneu final programat între 14 și 19 aprilie 2020.
Pentru faza finală a competiției sunt deja calificate Franța și Australia, cele două finaliste Fed Cup din acest an, Ungaria, ca țară organizatoare, și Cehia, care a primit un wild-card din partea ITF.

Meciurile din play-off, de anul viitor, sunt programate în 7 și 8 februarie, după următorul program:

SUA (s) (c*) v Letonia
Olanda (c) v Belarus (s)
România (s) (c*) v Rusia
Brazilia (c*) v Germania (s)
Spania (s) (c) v Japonia
Elveția (s) (c) v Canada
Belgia (s) (c*) v Kazahstan
Slovacia (c*) v Marea Britanie (s)

Distribuie:

Postaţi un comentariu