Încoronare cu repetiție pentru Teodora Meluță. Și Mihaela Ciolacu a fost premiată de AFAN

Foto: Dan Bodea

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) a anunţat că Teodora Meluță, fostă jucătoare a echipei ”U” Olimpia Cluj, și Mihaela Ciolacu de la ”U” Olimpia, au fost desemnate cele mai bune jucătoare pe posturile lor, cel de fundaș, respectiv mijlocaș.

Anunțul a fost făcut după centralizarea voturilor venite la final de an, chiar de la sportivi. Dennis Man, transferat între timp la AC Parma, a fost ales drept cel mai bun fotbalist român din Liga 1, iar Teodora Meluță, transferată și ea în Elveția, a câştigat secţiunea feminină.

Vinicius de la CFR a fost desemnat cel mai bun străin care activează în fotbalul nostru, în timp ce Dan Petrescu, fostul tehnician al CFR-ului, acum la Kayserispor, a primit cele mai multe voturi dintre antrenori.

Comunicatul AFAN
„Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) are plăcerea de a anunța câștigătorii Premiilor AFAN 2020, acordate pentru sezonul 2019-2020.

A fost un an dificil pentru toată lumea, inclusiv pentru lumea sportului, astfel încât avem o satisfacție în plus că am reușit să strângem rândurile și să îi alegem și de această dată pe cei mai buni. Sunt singurele premii de sport decise chiar de sportivi, iar AFAN își întărește astfel misiunea de a fi alături de ei, mai ales la greu! În acest an au votat online fotbaliștii din primele două ligi, respectiv fotbalistele din prima ligă, alături de biroul executiv și echipa AFAN.

Trofeul cel mare, de cel mai bun fotbalist al sezonului trecut, îi revine, conform voturilor, lui Dennis Man, cel care a și fost „răsplătit” recent pentru performanțele lui cu un transfer în Serie A, la Parma. Man este și cel mai bun fotbalist U21.

Cel mai bun 11 al sezonului 2019-20 a fost ales următorul: Bălgrădean – Crețu, Vinicius, Burcă, Camora – Olaru, Cicâldău, Moruțan – Man, Koljic, Coman.

Cel mai bun fotbalist din liga a doua a fost ales Ovidiu Herea, iar fotbalistul străin al sezonului este Paolo Vinicius.

În fotbalul feminin, premiantele sezonului sunt Margarita Panova (portar), Teodora Meluță (fundaș), Mihaela Ciolacu (mijlocaș), respectiv Laura Rus (atacant).

Cel mai bun jucător de futsal a fost în 2019-20 Mimi Stoica. La capitolul antrenori, primesc trofeele Dan Petrescu, pentru performanțele cu CFR Cluj din Liga 1 și Europa, respectiv Laszlo Balint, pentru reușitele cu UTA din liga a doua.

Cel mai bun arbitru român a fost ales Ovidiu Hațegan, iar cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Șfaițer, actualmente la Sepsi OSK.

Chiar dacă în acest an nu am putut să ne vedem în cadrul obișnuitei Gale AFAN, ne bucurăm că am reușit să îi premiem pe cei mai buni și, este o promisiune, ne vom și vedea cu prima ocazie posibilă! Până atunci, le dorim tuturor un an 2021 mai bun!

AFAN – este organizaţia sindicală a fotbaliştilor profesionişti şi amatori din România, afiliată pe plan internaţional la FIFPro, iar pe plan naţional – la BNS”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu