Începe returul în Divizia A1 de volei masculin

Foto: Dan Bodea (arhivă)

La sfârșitul acestei săptămâni se dă startul returului Diviziei A1 la volei masculin. Cum era de așteptat, grupele au rămas aceleași astfel încât, iar primul turneu la care vor participa voleibaliștii Universității Cluj va avea loc la Baia Mare (grupa 2) între 15 și 17 ianuarie. Alb-negrii vor avea ca adversare pe Explorări Baia Mare și CSU Știința București.

În tur, elevii lui Romeo Lotei s-au impus în fața ambelor competitoare, 3-2 cu Știința București și respectiv 3-0 cu Explorări Baia Mare. Cealaltă echipă clujeană, Unirea Dej, va evolua la Galați, în cadrul grupei 1, alături de echipa gazdă Arcada, respectiv CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău.

Federația Română de Volei a decis ca returul Diviziei A1 să se desfășoare la fel ca prima parte a campionatului, sub formă de turnee. Însă, spre deosebire de prima parte a sezonului, acestea sunt programate la interval de două săptămâni, ceea ce va face ca influența cazurilor de infectare cu coronavirus să fie redusă, jucătorii în cauză urmând să lipsească doar la un turneu și nu la două ca până acum.

Iată programul complet al echipelor clujene în primele turnee din 2021:
Sâmbătă (16 ianuarie)
CSU Știința București – Universitatea Cluj, de la ora 17:00
CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău – Unirea Dej, de la ora 18:00

Duminică (17 ianuarie)
CS Știința Explorări Baia Mare – Universitatea Cluj
Arcada Galați – Unirea Dej, abele partide fiind programate de la ora 18:00.

La jumătatea sezonului, Unirea Dej ocupă poziția a 5-a a clasamentului, cu 17 puncte, 6 victorii și 4 înfrângeri. Universitatea Cluj se situează două locuri mai jos (pe 7), cu 14 puncte, 5 victorii și tot atâtea înfrângeri. Reamintim că CSM Câmpia Turzii a fost obligată să se retragă din campionat, după ce autoritățile locale au decis să nu mai finanțeze echipa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu