Încă un meci de poveste reușit de Potaissa Turda în Liga Națională

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a obținut, vineri, al 9-lea succes stagional în Liga Națională, scor 35-25 în disputa cu CSM Reșița, o partidă ce contează pentru etapa a XI-a, din calendarul competițional. Meciul s-a disputat în Sala Apollo din București, în cadrul turneului organizat de Federația Română de Handbal.

Într-o formă sportivă de zile mari, băieții lui Horațiu Gal au început meciul înscriind de trei ori consecutiv, reșițenii reușind să marcheze pentru prima oară abia după trei minute de la startul partidei. Diferența de trei goluri în favoarea clujenilor s-a menținut până în minutul 15 când galben- albaștrii au iuțit jocul și au început să marcheze gol după gol.

Mai mult, între minutele 20 și 29 reșițenii au marcat de doar două ori, în vreme ce clujenii au punctat din toate pozițiile, reușind să înscrie de opt ori consecutiv, diferența de pe tabela de marcaj ajungând la 11 goluri în favoarea Potaissei (21-10, min. 28). Cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 22-11 în favoarea ardelenilor, dar imediat după reluarea jocului Roland Thalmaier a înscris ducând diferența la 12 goluri.

Fără să mai forțeze, trupa lui Horațiu Gal a continuat să impună respect, adversarii fiind incapabili să găsească soluții pentru a sparge blocada turdenilor. Cea mai mare diferență de scor s-a consemnat în minutul 45 când Georgică Cântec a înscris al 30-lea gol pentru Potaissa (scor 30-16). A fost momentul în care handbaliștii clujeni a decis că au demonstrat ce era de demonstrat și nu au mai forțat până la finalul întâlnirii, evitând eventuale accidentări.

După 11 meciuri disputate Potaissa Turda are o linie de clasament foarte bună, cu 9 victorii și doar două înfrângeri, situându-se în plutonul fruntaș care încearcă să țină ritmul impus de campioana Dinamo, lider autoritar, cu maximum de puncte. În plus, clujenii au cele mai multe goluri marcate în actualul campionat, 336. Cel mai așteptat meci al etapei a 9-a dintre primele două clasate, Dinamo și Dobrogea Sud, este programat vineri seara, de la ora 18:45.

Distribuie:

Postaţi un comentariu