Imnul Ligii Campionilor răsună iar

Olimpia Cluj este campioana fotbalului feminin din țara noastră de șapte ani consecutiv. Nu spunem o noutate. Așa cum nici turneul organizat la Cluj-Napoca, în cadrul căruia se joacă meciurile grupei a 2-a preliminară a UEFA Women’s Champions League, nu este ceva nou. Este însă o nouă etapă de emoții, de speranțe și de vise pentru oraș, pentru suporterii echipei, pentru sportul clujean în general. Să fii angrenat vreme de 7 ani consecutivi în cea mai puternică întrecere continentală intercluburi este deja o performanță, într-un sport (fotbalul) în care cluburile apar și dispar după competențele, sau incompetențele celor care le conduc. Olimpia Cluj e acolo, în Liga Campionilor. A debutat perfect anul acesta, dar pentru a merge mai departe are nevoie de susținere. 

Un turneu de totul sau nimic

Fotbalistele clujului nu sunt, sau nu ar trebui să fie deloc emotive cu ocazia participării la turneul de pe Cluj Arena. Cele șase sezoane consecutive, anterioare, în cea mai importantă competiție a fotbalului feminin este o dovadă a lucrului bine făcut. O continuitate pe linia performanței pe care nicio altă echipă sportivă din România nu a mai realizat-o. ”Vechimea” Olimpiei în Liga Campionilor este și o garanție că suporterii nu vor merge degeaba la stadion. De altfel, marți, campioanele României au debutat perfect în grupa a 2-a preliminară și au învins la prima apariție pe Zhytlobud Kharkiv din Ucraina. Nu a fost un meci deloc ușor, iar scorul este cât se poate de realist. Putea să se întâmple orice, dar fetele lui Marius Suller au muncit și au obținut un nou succes în Liga Campionilor, al 16-lea. ”Echipa a alergat mult pentru acest rezultat. Știam că nu va fi ușor. Întotdeauna primul meci are o încărcătură aparte, e și foarte multă presiune pe echipa gazdă. Mă bucur și sunt sunt fericit că am început acest turneu cu victorie însă, meciurile grele abia acum încep. Evident, scopul nostru este acela de a trece de această grupă, dar va fi dificil. Urmează doi adversari care vin din țări în care fotbalul feminin este foarte bine dezvoltat și are tradiție. Pe de altă parte am mai spus-o, suntem favoriți în acest turneu și sunt convins că putem face o figură frumoasă”, a spus antrenorul campioanelor, imediat după victoria în fața ucraineencelor de la Zhytlobud Kharkiv. Optimismul lui Suller este justificat dacă privim rezultatele de până acum ale Olimpiei în Liga Campionilor. Aflată pentru a 7-a oară la startul întrecerii echipa clujeană a adunat 27 de partide la acest nivel, dintre care 16 s-au terminat cu victoria clujencelor. Doar de 9 ori au triumfat adversarele olimpicelor, iar două meciuri s-au terminat la egalitate.

Suller: ”Pentru asta am venit!”

Fostul fotbalist al Universității Cluj, Marius Suller, a acceptat provocarea de a antrena echipa feminină de fotbal a Clujului, tocmai pentru provocarea numită Liga Campionilor. Chiar dacă nivelul fotbalistic și spectacular nu se ridică la ceea ce suntem obișnuiți să vedem în întrecerile masculine, fotbalul feminin are farmecul lui și atrage noi adepți la stadion. ”Vă spun sincer că pentru această provocare numită Liga Campionilor am acceptat să vin la Olimpia Cluj! Nu am venit pentru bani, nici pentru Cupa României, ci pentru această competiție unică. Faptul că jucăm la Cluj, pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din Europa, înseamnă enorm, pentru clubul nostru, pentru oraș, pentru România. Am jucat pe Cluj Arena, am antrenat aici! E o mândrie pentru mine”, își justifică Suller alegerea. Antrenorul campioanelor are și un mesaj pentru suporteri: ”Echipele sportive trebuie încurajate. Sportul fără suporteri nu poate exista. Am avut susținători și la primul meci, dar confruntările decisive abia acum urmează. Îi aștept pe clujeni la stadion, pentru că această echipă este a orașului, și trebuie susținută”, a mai spus Suller. Niciunul dintre oficialii clubului clujean nu par să ia în calcul alt rezultat final, decât calificarea. O atitudine pozitivă, normală, pentru un club care este deja un nume în fotbalul feminin european. „Am fost întrebat dacă am emoții pentru calificare și am afirmat că am emoții la fiecare meci, însă jucăm acasă, iar Olimpia este una din cele mai bune echipe din partea de Est a Europei. Venim din prima urnă valorică, avem experiență internațională, avem sportive ce evoluează la nivel ridicat de ani buni și un staff tehnic complet și profesionist. Din aceste motive adversarele noastre sunt cele care ar trebui să se teamă de noi și, cu siguranță, în acest an o să demonstrăm un alt nivel valoric”, a completat Alin Cioban, președintele executiv al campioanei României, Olimpia Cluj.

Un vis împlinit pentru Jilian și Hannah

Pentru o jucătoare de fotbal care îmbracă tricoul Olimpiei Cluj nu este ceva anormal să participi an după an în Liga Campioanelor, dar pentru americancele Jilian McVicker și Hannah Leinert transferul la gruparea clujeană și implicit posibilitatea de a evolua la acest nivel, reprezintă un vis împlinit. ”Să joci într-una din competițiile de top din lumea fotbalului, împotriva unei concurențe incredibile este uimitor. Sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie”, a spus portarul Jilian McVicker. Cealaltă americancă evoluază mijlocaș ofensiv și de la ea se așteaptă și goluri, cât mai multe goluri. ”Este o onoare uimitoare și vis devenit realitate să pot juca în Liga Campionilor, cu o concurență atât de mare și cu un fotbal de asemenea calitate. Știu că lumea are așteptări mari de la noi. Nu vom dezamăgi”, a completat Hannah Leinert.

[stextbox id=’custom’ caption=’Rezultatele și programul meciurilor de la Cluj:’]

22 August 2017
Olimpia Cluj – Zhytlobud Kharkiv       1-0
Hibernian – Swansea City         5-0
25 August 2017
Olimpia Cluj – Swansea City
Zhytlobud Kharkiv – Hibernian
28 August 2017
Hibernian – Olimpia Cluj
Swansea City – Zhytlobud Kharkiv.

Se califică în faza eliminatorie a UEFA Women’s Champions League câștigătoarele celor zece grupe  preliminare și o echipă ce va ocupa locul doi cu cel mai bun punctaj într-un clasament al locurilor secunde.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu