Handbaliștii de la Potaissa Turda speră să termine pe teren cel mai bun sezon din istorie

Foto: Dan Bodea

La fel ca și în celelalte ramuri sportive practicate în România și sezonul intern de handbal (la toate categoriile) este întrerupt încă dinainte de 16 martie, când în țara noastră s-a decretat stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Cu patru meciuri rămase de disputat în actualul campionat, Potaissa Turda se situează pe locul secund în ierarhia Ligii Naționale, însă, situația generată de COVID-19 ridică mari semne de întrebare dacă întrecerile interne se vor relua.

Astfel, ultimele meciuri sezonului regulat, în întrecerea masculină, și disputarea turneului Final Four al Cupei sunt în pericol să nu mai aibă loc. De altfel, aceasta pare să fie și varianta agreată de cei mai mulți conducători de cluburi de handbal din România. Dacă sezonul handbalistic va fi înghețat, atunci Potaissa Turda va obține cea mai mare performanță din istoria clubului, locul 2 în Liga Națională. Referidu-se la posibilitatea de a se anula campionatul, președintele clujenilor, Flaviu Sâsâeac, a declarat că nu și-a pierdut speranța că echipa va reveni pe teren în această primăvară.

„Nu pot și nici nu vreau să-mi imaginez un scenariu atât de sumbru. Am încredere că măsurile luate de statul roman, coroborate cu o coeziune a populației în vederea aplicării corecte a acestora, vor conduce cât mai curând la o victorie comună împotriva pandemiei care ne-a invadat existența, lucru care să ne permită să avem din nou parte de spectacole handbalistice de cel mai înalt nivel”, a spus Sâsâeac.

În acest moment Dinamo București este lider în Liga Națională, având un avans de 5 puncte față de Potaissa Turda, dar și un meci mai puțin disputat față de formația clujeană, singura care îi mai poate pune în pericol poziția de lider, din punct de vedere matematic, la sfârșitul sezonului regulat.

Postaţi un comentariu