Halep ar fi preferat o junioară în locul lui Schnyder

Simona Halep a susținut, miercuri, o conferință de presă la Cluj-Napoca, înaintea duelului dintre echipele feminine de tenis de câmp ale României și Elveției, din Fed Cup. Numărul 1 mondial a recunoscut că alegerea căpitanului nejucător al echipei din Țara Cantoanelor, de a o convoca pe Patty Schnyder (39 ani), a surprins-o. ”Recunosc că am fost puțin surprinsă. Mă așteptam să vină o junioară, dar au preferat experiența. Vom vedea ce va fi, Patty e o fată foarte ok.

Am jucat împotriva ei în urmă cu 6-7 ani și mă bucur să o revăd în circuit”, a declarat Halep în cadrul conferinței de presă. Patty Schnyder are 39 de ani și un palmares de invidiat. În cariera ei, elvețianca a învins nu mai puțin de 13 lideri mondiali, are 11 titluri la simplu și alte cinci la dublu. Cea mai bună clasare în topul mondial WTA a fost locul 7, atins la data de 14 noiembrie 2005. Reamintim că România va înfrunta Elveția în Fed Cup, la sfârșitul acestei săptămâni.

Partida se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu. Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup. În primul tur al Grupei Mondiale II, pe 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, la Cluj, în timp ce Elveția a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială I, punctul de onoare fiind reușit la dublu, de Timea Bacsinszky / Jil Tiechmann.

Distribuie:

Postaţi un comentariu