Ghiță Mureșan, propus membru de onoare al FR Baschet. Svetlana Drăgușin s-a retras din cursa pentru președinție

Ghiță Mureșan/ Foto: Dan Bodea

Federația Română de Baschet (FRB) a anunțat că alegerile programate inițial pentru data de 15 aprilie au fost amânate pentru data de 14 mai, din cauza contextului epidemiologic din România.

În acest context, fosta jucătoare a Universității Cluj, Svetlana Drăgușin a anunțat că se retrage din curs pentru președinție, iar fostului mare baschetbalist Ghiță Mureșan i s-a propus să devină membru de onoare al FRB.

Fosta multiplă campioană a României în anii ’90 cu Universitatea Cluj, Svetlana Drăgușin, mama fotbalistului Radu Drăgușin, legitimat la Juventus Torino, și-a justificat retragerea din cursa pentru fotoliul de președinte al FRB datorită depunerii candidaturii pentru funcția a amintită a fostei sale colege și prietene Carmen Tocală.

„Carmen Tocală este un nume care a făcut istorie în acest sport și nu pot candida în locul ei. Am fost colege și am un respect imens pentru ea. A făcut multe pentru acest sport și va face în continuare. La momentul în care mi-am anunțat candidatura, Carmen Tocală nu se decisese. Acum e momentul să ies din scenă și s-o ajut dacă are nevoie”, a explicat Svetlana Drăgușin, la Radio Sport Total FM.

La alegerile din 14 mai Ghiță Mureșan, în prezent vicepreședintele FRB, va deveni membru de onoare a Federației, la propunerea actualului președinte, Horia Păun. Ghiță Mureșan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, cel mai puternic campionat de baschet din lume, a fost ales vicepreședinte al FRB la scrutinul din 2017.

În vârstă de 50 de ani, Ghiță Mureșan a evoluat, în România, doar la Universitatea Cluj, după care a fost achiziționat de francezii de la Pau-Orthez de unde a făcut pasul în campionatul din SUA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu