Gal, Belgyan și Nesteriuc și-au respectat statutul de favorite la Campionatele Naționale de atletism (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Clujencele Camelia Gal, Sanda Belgyan și Anamaria Nesteriuc au câștigat la finalul săptămânii trecute noi titluri de campioane ale țării în probele de 400 metri plat, 400 metri garduri, respectiv 100 metri garduri. Robert Parge (argint la 400 metri plat masculin) și David-Darius Boancă (bronz la 1.500 metri U16) sunt ceilalți atleți clujeni care au urcat pe podiumul naționalelor de atletism care s-au desfășurat la Cluj-Napoca.

Camelia Gal, trei podiumuri
La fel ca și la Campionatele Internaționale de atletism ale României, găzduite recent de Cluj-Napoca, Camelia Gal a fost vedeta reuniunilor. Sportiva pregătită de profesorul Vasile Bogdan a triumfat în cursa de 400 metri plat (53:46 s), și a încheiat a doua în finalele de la 100 metri plat (11:66 s), respectiv 200 metri plat (23:86 s, la doar 8 sutimi de secundă de câștigătoare).

În prima zi de concurs, în finala de la 100 metri garduri, s-a impus Anamaria Nesteriuc, atleta clujeană legitimată în prezent la CSA Steaua București terminând cursa în 13:44 s. Două podiumuri a obținut și Sanda Belgyan. Atleta Clubului Sportiv Universitatea Cluj s-a impus fără probleme la 400 metri garduri (58:53 s) și a terminat a doua în cursa de 400 metri plat, devansată de Camelia Gal.

Cronometrat în 46:89 de secunde, Robert Parge a încheiat pe locul secund finala de la 400 metri plat masculin, la 35 de sutimi de secundă de învingător, iar în întrecerea juniorilor David-Darius Boancă a contribuit și el cu o medalie de bronz, la palmaresul sportivilor clujeni. Boancă a alergat cursa de 1.500 de metri în 5:13:05.

Organizate de către Federația Română de Atletism și Asociația Județeană de Atletism Cluj, întrecerile s-au desfășurat în cele mai bune condiții pe Cluj Arena și au reprezentat un ultim examen înaintea Campionatelor Balcanice de seniori care vor fi găzduite tot de Cluj-Napoca, în perioada 19-20 septembrie 2020.

Rezultatele complete pot fi consultate în secțiunea de rezultate pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism: www.fra.ro. Mai jos puteți vizualiza o spectaculoasă galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu