Gabriel Sîncrăian, suspendat pe viață, iar medalia olimpică a lui Răzvan Martin va fi retrasă din palmaresul României

Gabriel Sîncrăian / Foto: Reuters

Federația Internațională de Haltere (IWF) a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că toți cei patru sportivi români care au concurat în întrecerile de haltere la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012, au fost dopați! Este vorba despre clujenii Răzvan Martin și Gabriel Sîncrăian, dar și Roxana Cocoș și Florin Croitoru. Sîncrăian a fost depistat pozitiv la controlul antidoping pentru a treia oară, după reanalizarea eşantioanelor prelevate la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Halterofilul clujean a fost depistat pozitiv la metaboliţi de stanozolol şi metenolon, potrivit IWF, fiind suspendat provizoriu, conform procedurii, până la finalizarea cazului. Însă, Gabriel Sîncrăian este deja suspendat, după ce a fost găsit dopat la JO din 2016, de la Rio de Janeiro. Atunci clujeanul a fost găsit pozitiv la testosteron şi a pierdut medalia de bronz câştigată la categoria 85 kg.

În 2017, Sîncrăian a fost suspendat pentru o perioadă de opt ani de către Federaţia Internaţională de Haltere. Mai mult, Sîncrăian a mai avut o perioadă de suspendare pentru dopaj, între 2013 şi 2015, astfel că decizia în cazul său va fi aceea de suspendare pe viață.

Reamintim că WADA (Agenția Mondială Antidoping) a trimis la începutul acestui an o informare pe adresa Comitetului Olimpic și Sportiv Român conform căreia probele B ale sportivilor amintiți mai sus vor fi reexaminate. Pentru că reexaminarea probelor a reconfirmat existența unor substanțe interzise în corpul sportivilor, României îi va fi retrasă și medalia de bronz cucerită de Răzvan Martin, la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivul născut la Cluj-Napoca a mai pierdut două medalii, aur la smuls şi bronz la total, după ce a fost depistat dopat cu stanozolol și la Campionatele Europene de la Tirana din 2013.

În afară de testele pozitive ale lui Răzvan Martin, Roxanei Cocoş, Florin Croitoru şi Gabriel Sîncrăian, de la JO din 2012, potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de Haltere, citat de Agerpres, România are înregistrate nu mai puțin de 17 cazuri de dopaj începând din 2008.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu