Gabi Tamaș, mai mult decât un jucător: „E responsabil de viitorul sportiv al clubului”

Foto: Dan Bodea

Oficialii clubului de fotbal Universitatea Cluj au planuri mari după cel mai răsunător transfer din istoria recentă a grupării. Internaționalul Gabriel Tamaș este considerat mai mult decât un fotbalist. Practic în jurul lui și a altor jucători exponențiali ai „Șepcilor roșii”, Dorin Goga, George Florescu, sau chiar Andrei Mureșan (fotbalist format la ”U” Cluj, dar care a făcut carieră la alte echipe, inclusiv la marea rivală din oraș), ar trebui șlefuită mentalitatea de campioni a jucătorilor din noua generație.

În ultima vreme s-a scris destul de intens despre un posibil interes al lui Dinamo pentru internaționalul Gabi Tamaș, în ciuda vârstei (va împlini 37 de ani pe 9 noiembrie). Ca să pună capăt speculațiilor, Daniel Stanciu, al doilea om în club după președintele Radu Constantea, a declarat că Tamaș nu doar că nu va pleca de la ”U”, ba chiar se implică în activitatea Universității mai mult decât un simplu jucător.

„Gabi Tamaș este unul dintre pilonii actualului proiect U Cluj și, în acest moment, este foarte implicat în viața echipei. A venit aici convins de proiect și își dorește enorm să reușim să construim împreună o echipă și un club care să atace performanța. Alături de alți jucători cu mare experiență, Tamaș este responsabil de viitorul sportiv al clubului și are obligația morală și profesională să impună o nouă mentalitate și disciplină în cadrul clubului, iar toate acestea împreună cu staff-ul și cu antrenorul Adrian Falub”, a declarat Stanciu, pentru liga2.ro.

Vorbele numărului 2 din clubul universitar au acoperire în contextul în care la sfârșitul anului trecut antrenorul Adrian Falub le-a reproșat lui Goga și Florescu că nu s-au implicat mai mult și că nu au fost acei lideri ai vestiarului de care echipa are atâta nevoie.

„Goga și Florescu nu sunt niște jucători oarecare, să renunțăm la ei în orice condiții. Am avut o discuție cu amândoi pornind de la felul în care ei s-au implicat în gestionarea vestiarului. E clubul lor și consider că ar fi trebuit să facă mai mult din acest punct de vedere. A fost un vestiar prea destrămat, iar la un moment dat a existat o luptă, dacă vreți, între jucătorii noi, cu salarii foarte mari și cei vechi, care câștigau mai puțin. Nu am avut un vestiar cu spirit, asta le-am reproșat”, spunea în decembrie anul trecut Adi Falub.

Gabriel Tamaș s-a despărțit în această vară de Astra Giurgiu, alături de care a prins podiumul Ligii 1 în recent încheiata ediție de campionat, iar pe 2 august era prezentat oficial ca jucător al Universității Cluj, fiind considerat de specialiști „transferul verii” în fotbalul românesc, în condițiile în care apărătorul central este în continuare în vederile selecționerului echipei naționale.

Gabi Tamaș are 66 de prezențe în naționala României și 101 meciuri în trei dintre cele mai mari campionate din Europa. La capitolul trofeelor câștigate, noul fundaș al Universității Cluj are o colecție impresionantă de titluri: Campionatul României cu FCSB în sezonul 2014/2015, Cupa României în trei rânduri, cu Dinamo București (2002/2003 și 2004/2005) și FCSB (2014/2015). Cu roș-albii a triumfat și în Supercupa României în 2006.

În afara granițelor, Gabi Tamaş s-a impus alături de Hapoel Haifa în Cupa și Supercupa Israelului la finalul stagiunii 2017/2018, contribuind decisiv la primele două trofee câștigate de formația din Haifa după o pauză de 15 ani. În acel an, el a fost inclus echipa sezonului și a fost declarat cel mai bun jucător din prima ligă israeliană.

Gabi Tamaș are în CV echipe din campionate de top ale Europei: Galatasaray Istanbul (Turcia), Celta Vigo (Spania), AJ Auxerre (Franța), sau West Bromwich Albion (Anglia).

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. U says:

    Sper ca uistii nu o sa mai voteze pnl-isti niciodata. Asta e bataie de joc pe bani publici

Postaţi un comentariu