Gabi Tamaș a semnat cu ”U” Cluj

Universitatea Cluj a reușit transferul verii. Considerat unul dintre cei mai buni fundași centrali din România, internaționalul Gabriel Tamaș a semnat cu gruparea „Șepcilor roșii”. Oficialii clunului universitar nu dau mai multe detalii despre durata contractului fotbalistului de 36 de ani, acesta fiind cel mai probabil pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

Gabi Tamaș are 66 de prezențe în naționala României și 101 meciuri în trei dintre cele mai mari campionate din Europa. De-a lungul carierei, fotbalistul a bifat 10 meciuri în cea mai puternică întrecere continentală intercluburi, UEFA Champions League, pentru Galatasaray Istanbul și FCSB. În Europa League, fotbalistul a bifat 32 de jocuri.

La capitolul trofeelor câștigate, noul fundaș al Universității Cluj are o colecție impresionantă de titluri: Campionatul României cu FCSB în sezonul 2014/2015, Cupa României în trei rânduri, cu Dinamo București (2002/2003 și 2004/2005) și FCSB (2014/2015). Cu roș-albii a triumfat și în Supercupa României în 2006.

În afara granițelor, Gabi Tamaş s-a impus alături de Hapoel Haifa în Cupa și Supercupa Israelului la finalul stagiunii 2017/2018, contribuind decisiv la primele două trofee câștigate de formația din Haifa după o pauză de 15 ani. În acel an, el a fost inclus echipa sezonului și a fost declarat cel mai bun jucător din prima ligă israeliană.

Gabi Tamaș are în CV echipe din campionate de top ale Europei. A făcut pasul în fotbalul mare la vârsta de 20 de ani, atunci când a trecut de la Dinamo București la Galatasaray, pentru care a bifat șase prezențe în Super Liga turcă. În sezonul 2006/2007 a fost titular incontestabil în defensiva celor de la Celta Vigo în La Liga.

Același scenariu s-a repetat și în Franța un an mai târziu, când a trecut în tabăra celor de la AJ Auxerre, pentru care a avut 27 de partide în Ligue 1. La mijlocul stagiunii 2009/2010, jucătorul originar din Brașov a făcut pasul în fotbalul englez, la West Bromwich, sub formă de împrumut de la Auxerre, intrând rapid în echipa de start a lui Roberto Di Matteo. Pentru clubul din West Midlands, Tamaş a strâns 23 de prezențe și două goluri în primul sezon, promovând din Championship în prima ligă din Albion. A fost transferat definitiv, iar pe parcursul a trei sezoane de Premier League a fost evoluat în 45 de jocuri pentru West Brom.

Cel mai înalt nivel al carierei internaționale, la nivel de echipă națională, l-a reprezentat momentul EURO 2008, turneu final la care a fost titular în toate cele trei meciuri jucate în „grupa morții”, unde România a întâlnit Franța (0-0), Italia (1-1) și Olanda (0-2). Pentru reprezentativa țării noastre, Gabi Tamaş a jucat în 35 de partide oficiale în campaniile de calificare pentru Campionatele Europene, Cupa Mondială și UEFA Nations League, reușind să marcheze de două ori.

„Sunt încântat de venirea la ”U”. Am ales acest club în primul rând pentru fani, am văzut ce atmosferă pot face, este ceva unic în România. M-a atras faptul că aici este un club de tradiție, cu o istorie atât de lungă. Potențialul acestei echipe este uriaș și pot spune că FC Universitatea Cluj merită să ajungă iar sus, în prima ligă, acolo unde îi este locul, iar la asta vreau să contribui și eu. Mi-ar plăcea să mă retrag din fotbal de la ”U”, ar fi un lucru frumos”, a declarat Gabi Tamaș pentru site-ul oficial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu