Gabi Tamaș a revenit pe teren, ”U” Cluj s-a calificat în turul 4 al Cupei României (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a câștigat cu scorul de 2-0 meciul disputat în turl 3 al Cupei României, în compania formației din eșalonul al treilea, Unirea Dej. Într-o dispută inegală, „Șepcile roșii” nu au fost nevoiți să forțeze câtuși de puțin, în condițiile în care Unirea s-a prezentat pe Cluj Arena doar pentru că era obligată de regulament. Altfel, dejenii au arătat ca o echipă pe care acest meci de Cupă i-a cam deranjat, cumva de înțeles dacă este să ne gândim la cheltuielile suplimentare generate de această participare.

În aceste condiții scorul a contat mai puțin, adevăratul câștig al „Șepcilor roșii” fiind recuperarea internaționalului Gabriel Tamaș. Accidentat în chiar prima etapă a sezonului ligii secunde, la Bacău, Tamaș s-a operat în urmă cu exact o lună de zile (8 septembrie), iar în meciul cu Unirea Dej a intrat în joc în repriza a doua.

Revenind la joc, după un prim sfert de oră dedicat clasicelor tatonări alb-negrii au reușit să deschidă scorul după un un-doi de efect între Novac și Gavra care a destabilizat apărarea uniriștilor. Mingea așezată perfect pentru Ribeiro, aflat la debutul în tricoul Universității, a dus la marcarea primul gol al întâlnirii.

Telcean putea dubla avantajul „Șepcilor roșii” (min. 31), după o acțiune minunată în care a trecut și de portarul Papp, a trimis spre poarta goală, dar unul dintre apărătorii Unirii a apărut de nicăieri și a respins balonul de pe linia porții. Până la pauză nu s-a mai consemnat niciun eveniment demn de a fi notat, astfel că, echipele au intrat la cabine la scorul de 0-1, Unirea Dej fiind considerată echipa gazdă.

În primele minute ale reprizei a doua cele două oponente au jucat pe contre, iar Alex Pop a înscris pentru 0-2, în minutul 50, cu un șut frumos de la 16 metri. După alte 10 minute arbitrul a dictat penalti pentru ”U”, dar Gavra a executat slab și tabela de marcaj a rămas nemodificată.

Fotbaliștii lui Costel Enache nu au mai forțat, iar dejenii au ajuns ceva mai ușor în jumătatea adversă de teren și chiar puteau să reducă din diferență prin golgheterul Andrei Pop (min. 71). Până la final alb-negrii s-au mulțumit să paseze la trecerea timpului, bifând până la urmă calificarea în turul al patrulea al Cupei. Universitatea va disputa următorul meci la începutul săptămânii viitoare, în deplasare, cu Turis-Oltul Turnu Măgurele, o partidă contând pentru etapa a 7-a a ligii a doua.

Distribuie:

Postaţi un comentariu