FRF s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la JO de la Tokyo

Foto: Dan Bodea

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a trimis vineri o scrisoare președintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru confirmarea clară a participării jucătorilor născuți în 1997 la Jocurile Olimpice (JO), deși aceștia nu vor fi încadrați la categoria de vârstă sub 23 de ani (U23), în 2021, atunci când, cel mai probabil, vor avea loc JO de vară din 2020. Marți, 24 martie, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice „după 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021“.

„Am salutat public amânarea Jocurilor Olimpice, reiterând, în deplin acord și cu mesajul FIFA, faptul că sănătatea sportivilor și oferirea posibilității de a se pregăti în condiții normale și cu egalitate de șanse pentru competiție reprezintă priorități fundamentale. România este calificată în proba olimpică de fotbal masculin pentru Jocurile Olimpice și ne dorim să contribuim la o sărbătoare sportivă împărtășită de toți suporterii fotbalului mondial”, se specifică în scrisoarea transmisă de FRF.

Printr-o scrisoare trimisă în această dimineață, președintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a solicitat președintelui FIFA, Gianni Infantino, să confirme dreptul de participare la Jocurile Olimpice a jucătorilor născuți în anul 1997. Demersul FRF vine deoarece, în acest moment, regulamentul FIFA pentru competiția fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, spune: „Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naționala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă“.

„Având în vedere situația specială creată prin amânarea proximei ediții a Jocurilor Olimpice pentru anul 2021, considerăm necesară o completare a regulamentului acestei ediții, prin adăugarea unei prevederi dedicate prin care să se confirme faptul că jucătorii născuți în 1997 vor fi eligibili pentru ediția Tokyo a Jocurilor Olimpice, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. Suntem convinși de faptul că o confirmare publică a acestui aspect important va aduce clarificările regulamentare necesare asupra viitoarei competiții”, se specifică în scrisoare.

Din argumentele Federației Române de Fotbal: „Confirmarea va aduce liniște jucătorilor eligibili ce așteptau șansa acestui spectacol fotbalistic mondial, un vis devenit realitate pentru ei și o oportunitate unică în carieră. Totodată, le va înlesni configurarea programului viitor de pregătire și readaptare la competiții, oferind spiritul normalității în aceste zile de restricții și incertitudini”.

Sursa: FRF

Distribuie:

Postaţi un comentariu