FRF, LPF și reprezentanții cluburilor din Liga 1 au creionat finalul sezonului

Foto: Dan Bodea

Grupul de lucru creat la inițiativa președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, format din reprezentanți ai FRF, LPF, reprezentanții cluburilor din Liga 1 și cei ai AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori) a avut joi o primă întâlnire în sistem video conferință pentru a decide cum se va derula ultima parte a campionatelor naționale din țara noastră.

La capătul discuțiilor s-au creionat câteva variante gândite să nu afecteze întru totul activitatea cluburilor de fotbal. Astfel, antrenamentele ar putea fi reluate la data de 16 aprilie, iar Liga 1 ar putea fi reluată pe 16 mai. În acest caz, play-off-ul se va finaliza până la 30 iunie, așa cum dorește și UEFA, iar în play-out se vor mai disputa ultimele patru etape în iulie.

A doua variantă care are șanse la fel de mari să fie aplicată ar fi ca meciurile din Liga I să se joace într-o singură manșă începând cu data de 13 iunie, meciurile urmând să se joace într-o singură manșă, pe teren neutru. Aceeași măsură s-ar aplica și pentru eșaloanele fotbalistice inferioare, Liga 2 și Liga 3, campionatele de la aceste niveluri urmând a fi împărțite în două, cu play-off și play-out.

La liga a II-a s-a propus să se facă play-off cu 8 echipe care să lupte pentru promovare, respectiv şi play-out cu ultimele 10 echipe care vor lupta pentru evitarea retrogradării. La liga a III-a se va procedat la fel, cu primele 8 echipe participante la play-off și ultimele 8 echipe din fiecare serie înscrise în play-out. În ambele eșaloane partidele ar urma să se dispute, de asemenea, într-o singură manșă. Totodată s-a decis ca semifinalele Cupei României să se dispute într-o singură manșă, și nu conform regulamentului în vigoare care prevede două manșe.

Competițiile fotbalistice din România au fost întrerupte inițial până la data de 31 martie, iar ulterior au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgență al FRF cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență. Aceasta a fost decretată la data de 16 martie de președintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu