Fotbaliștii CFR-ului au intrat în cantonament neplătiți, iar salariul pe luna martie va fi achitat, eventual, la sfârșitul lui iunie

Foto: Dan Bodea

Lotul campioanei CFR a intrat, luni, în cantonament, dar jucătorilor pregătiți de Dan Petrescu numai la fotbal nu le este gândul. Criza financiară care a lovit fotbalul românesc nu avea cum să ocolească gruparea feroviară. Secundul Alin Minteuan a fost tras pe linie moartă pentru că a refuzat reeșalonarea datoriilor pe care clubul le are către el, însă problemele cu adevărat importante abia acum apar. Jucătorilor li s-a propus să semneze noi acte adiționale prin care acceptă s-și primească salariul pe luna martie abia la finalul lui iunie și, conform gsp.ro, să renunțe la remunerațiile pentru lunile aprilie și mai!

„Nu le convine multora. Au rate, au probleme, străinii au nevoie să trimită bani familiilor. Camora, de exemplu, a semnat, dar el deja nu mai poate fi considerat străin. Cine nu are economii acum, o să aibă mari probleme. Fiecare negociază individual, dar până acum sunt destui care n-au semnat și nici nu vor s-o facă, dacă nu primesc măcar o parte din restanțe. Iar dacă ar fi plătiți doar unii, asta ar duce la tensiuni în lot”, scrie sursa citată.

Problemele financiare și modul autoritar al antrenorului Dan Petrescu ar putea genera probleme de efectiv pentru gruparea feroviară. Foarte mulți jucători sunt pe final de contract, iar unii nu ar mai vrea să-și prelungească angajamentele (Arlauskis, Țucudean, Rondon). Altora, considerați indispensabili și de viitor (Paulo Vinicius, care va împlini 36 de ani în august, și Ovidiu Hoban, va împlini 38 de ani în decembrie), li s-au propus contracte noi, cel mai probabil una dintre clauze fiind renunțarea la o parte din banii pe care îi datorează clubul către aceștia.

Tot luni jucătorii lui Dan Petrescu au fost testați pentru a treia oară de COVID-19. Rezultatele primului test au fost în totalitate negative, iar cele pentru a doua testare vor ajunge la club în aceste zile. CFR își va derula programul de pregătire în baza sportivă Napoca, pe două terenuri, pe care nu vor avea acces, în prima fază, mai mult de patru persoane.

Departamentul de Competiții al Ligii Profesioniste de Fotbal a înaintat către Federația Română de Fotbal un program pentru desfășurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon, având ca moment de reluare a competiției data de 6 iunie, a anunțat LPF.

Conform programului, ar urma să aibă loc etape la 6/7 iunie, 13/14 iunie, 17/18 iunie, 20/21 iunie, 27/28 iunie, 1/2 iulie, 4/5 iulie, 8/9 iulie, 11/12 iulie, 18/19 iulie, 22/23 iulie și 25/26 iulie. LPF precizează că acesta este un scenariu care poate să suporte modificări în funcție de evoluția situației generate de Covid-19 și deciziile autorităților competente.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu