Forțați de regulament să stea pe teren. CFR – Dinamo 1-0

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obținut a patra victorie stagională, scor 1-0 cu Dinamo, la capătul unuia dintre cele mai urâte meciuri care s-a jucat vreodată în România. Cu 11 jucători poziționați nu mai departe de 10 metri de propriul careu, CFR-ul s-a închis perfect și a anulat orice inițiativă de joc de fotbal din partea oaspeților. Câteva sclipiri personale și un antijoc, cel puțin în repriza a doua, cum numai Jose Mourinho mai poate pune în practică. Ovidiu Hoban a avut prima ocazie de gol în minutul 13, la o reluare acrobatică, pe spate.

Zece minute mai târziu Rivaldinho a fost aproape să deschidă scorul, dar Camora a scos de pe linia porții. A urmat minutul 35 și intervenția lui Nedelcearu, în suprafața de pedeapsă, care a dus la acordarea loviturii de la 11 metri. Bokila a pătruns în careu și a trimis o minge spre nimeni. Nedelcearu a încercat să respingă cu pieptul, dar asistentul Octavian Șovre i-a indicat centralului George Găman să acorde lovitură de la 11 metri pentru un presupus henț. Culio a transformat și CFR-ul a câștigat meciul.

Mai mult, pe finalul primei reprize Dinamo era cât pe ce să-și înscrie un autogol, prin grecul Katsikas. Repriza a doua a fost fără istoric. Dinamo a încercat din răsputeri să relanseze meciul, dar fără succes în fața unei echipe care s-a închis perfect. Numai spectatorii din tribună n-au coborât pe gazon să facă zid în fața porții lui Vâtcă. Și totuși șutul lui Salomao din minutul 49 a dat ceva emoții gazdelor. Din nou Salomao, în minutul 74, a fost aproape de o execuție superbă. Lob peste Vâtcă, dar mingea a trecut peste poartă.

Câteva zeci de secunde mai târziu CFR-iștii au ieșit pentru prima oară în repriza a doua din propriul careu și pe contraatac Nouvier a avut o bună situație la poarta lui Penedo. Costache a reluat slab cu capul în minutul 79, iar CFR a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Camora (min. 84), pentru o intrare iresponsabilă, cu ambele pe picioare pe tibia lui Nascimento. În minutele adiționale și Culio a văzut și el cartonașul roșu după un fault la Costache. Forțați de regulament CFR-iștii au petrecut ultimele 60 de minute pe gazon așteptând fluierul final, fără să încerce măcar să puncteze la impresia artistică. S-a terminat 1-0 și clujenii au egalat liderul FC Botoșani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu