Florin Bercean a dat startul pregătirilor lotului olimpic de judo. Cinci sportivi clujeni participă la stagiul de la Izvorani

Sursa foto: Florin Bercean/facebook

Coordonatorul lotului olimpic de judo al României, Florin Bercean, ajutat de antrenoarea Simona Richter, medicul Mirela Pop, maseurii Emil Cipcigan și Ştefan Sumandea și-au reluat activitatea întreruptă la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus. 12 sportivi au fost convocați la primul stagiu de pregătire centralizată care se derulează în aceste zile la Complexul Olimpic de la Izvorani. Cinci dintre aceștia sunt sportivi legitimați la ”U”-CSM Cluj: Monica Ungureanu, Ștefania Dobre, Serafima Moscalu, Adrian Șulcă și Ionuț Văsian.

Izolați, dar împreună
Lotul olimpic de judo al României este primul care și-a reluat antrenamentele în baza sportivă din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani. Cei 12 sportivi și staff-ul tehnic au fost testați medical, iar după două săptămâni de izolare vor începe pregătirea sportivă în grup, conform regulilor impuse de Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Sănătății.

„După două luni de pregătire individuală la domiciliu, acesta este cel mai plăcut cantonament din viața de sportiv sau antrenor. Este păcat că s-a întrerupt pregătirea, dar sănătatea sportivilor e mai presus de orice și ne-am suspus și noi regulilor. Noi ne-am luat măsuri încă de la primele semnale ale epidemiei de coronavirus, în sensul că în locația unde este de regulă cantonat lotul de judo (hotelul Stadion din Cluj-Napoca – n.a.) a fost interzis accesul persoanelor care nu aveau legătură cu activitatea noastră”, a declarat Florin Bercean, vicepreședintele Federației Române de Judo și antrenorul principal al lotului olimpic de judo feminin.

Concursurile internaționale de judo au fost anulate sau decalate, după ce în martie Organizația Mondială a Sănătății a anunțat existența pandemiei noului coronavirus. În momentul suspendării întrecerilor România avea trei sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după locurile ocupate în topul mondial la zi, pe categoriile de greutate: Monica Ungureanu (”U”-CSM Cluj-Dinamo, la categoria 48 de kilograme), Andreea Chițu (Steaua București, categoria 52 kg) și Vlad Simionescu (Politehnica Iași, categoria +100 kg).

Cluj-Napoca va găzdui primele evenimente internaționale
Sezonul competițional internațional de judo va reporni în luna septembrie, la Cluj-Napoca, unde vor avea loc două competiții – un Open European de seniori (programat în 27 septembrie), la masculin și feminin și un Open European rezervat cadeților (programat în 13 septembrie).

„Sunt două competiții foarte importante, practic sezonul de judo care e închis până la sfârșitul lunii august va debuta cu aceste întreceri. Openul de seniori ar fi trebuit să fie găzduit de Roma, dar italienii au anunțat că nu mai pot să-l organizeze, așa că am profitat noi de ocazie și ne-am depus candidatura, iar federația internațională a dat undă verde să le organizăm la Cluj.

La Openul de seniori vor participa, probabil, 500 de sportivi, iar pe 13 septembrie vom organiza prima competiție de judo a sezonului, un Openul European de cadeți la care vor participa în jur de 800 de sportivi”, a declarat președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu