Experimentul Fed Cup. Noua echipă a României înfruntă Rusia, la Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

La sfârșitul acestei săptămâni echipele feminine de Fed Cup ale României și Rusiei se întâlnesc la Cluj-Napoca într-un meci de calificare la turneul final care va avea loc anul viitor la Budapesta.

Fără Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cârstea, echipa țării noastre, formată din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (197 WTA), a ajuns, luni, la Cluj-Napoca și a efectuat primele sesiuni de pregătire.

Marți a avut loc și conferința de presă premergătoare evenimentului. „Pe de o parte simt un pic de presiune fiind liderul echipei României. Pe de altă parte iau acest lucru ca pe o oportunitate, ca pe o șansă. E un moment pe care l-am așteptat mult timp, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc. Ne-am acomodat foarte repede cu tot, cu terenul, cu mingile, cu lumina, totul este OK, așteptăm să înceapă meciurile”, a declarat Ana Bogdan, racheta numărul unu a României în meciul cu Rusia.

„Toată lumea își dorește să fie în echipa națională, iar acum a venit momentul lor și au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că vor da absolut totul și noi chiar ne dorim și sperăm la o victorie. Calculul hârtiei arată că echipa noastră nu e favorită cu Rusia, iar eu cred că ăsta e un plus pentru fetele noastre”, a completat căpitanul nejucător, Florin Segărceanu.

Confruntarea dintre echipele României și Rusiei se va desfășura pe 7 și 8 februarie și va conta pentru calificare la turneul final găzduit de capitala Ungariei, în primăvara anului viitor. În cazul unei victorii, România se va număra printre cele 12 echipe care își vor disputa titlul de campioană, turneul final urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta. Reamintim că anul trecut, echipa României a ajuns în semifinalele Fed Cup.

România şi URSS s-au întâlnit de două ori, în 1978, la Melbourne, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, şi în 1986, la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale, româncele pierzând de fiecare dată cu 0–3. Tot la Cluj-Napoca au mai avut loc până acum alte patru întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia și Germania, și, în 2018, cu Canada și Elveția.

Distribuie:

Postaţi un comentariu