Europa și-a închis porțile. U-BT n-a reușit minunea la Bayreuth

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj-Napoca a pierdut cu 87-100, în deplasare, disputa cu Medi Bayreuth, manșa a doua din faza sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup, și a părăsit competiția continentală intercluburi. După succesul la limită din manșa tur, clujenii aveau nevoie de o evoluție ireproșabilă în Germania, și de un rezultat pozitiv pentru calificarea în semifinale.

Primul sfert a fost echilibrat, cu momente foarte bune de joc ale băieților lui Mihai Silvășan, astfel că la finalul celor 10 minute de joc scorul era în favoarea universitarilor, 20-22. Speranțele nu se risipiseră nici după cel de al doilea parțial, încheiat la egalitate, scor 26-26, însă avantajul minim pe care îl aveau la pauza mare a fost repede anulat, grație unei evoluții mult mai solide a nemților.

82-68 în favoarea gazdelor indica tabela de marcaj la începutul sfertului patru și alb-negrii nu au mai reușit să reintre în meci. Și-au adjudecat ultimul parțial, dar diferența uriașă din sfertul trei a fost decisivă și gruparea germană s-a calificat în penultimul act al întrecerii.

„Din păcate s-a încheiat parcursul nostru european. Ne doream să mergem mai departe. A fost un sezon european bun, în care am evoluat la înălțime și nu am făcut de râs baschetul românesc. Am pierdut controlul jocului în sfertul al treilea. Nu am jucat la intensitatea care trebuia, am lăsat niște aruncări ușoare de trei puncte.

Indiferent de felul cum ne-am apărat, ei au reușit să înscrie destul de lejer aproape la fiecare fază. De acum înainte ne concentrăm doar pe campionat, care este principalul nostru obiectiv. Ne-am simțit total nerespectați în acest meci de către doi dintre arbitri. Nu vreau să iau nimic din meritele formației din Germania. Joacă un baschet de calitate. Noi voiam foarte mult să câștigăm și să îi eliminăm”, a declarat la finalul partidei Mihai Silvășan.

La sfârșitul acestei săptămâni U-BT va evolua pe teren propriu în compania formației Dinamo București, într-un meci din Liga Națională de Baschet Masculin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu